Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Špotáková: Doufala jsem, že mě polije svěcená voda

Rio de Janeiro – Oštěpařka Barbora Špotáková si z olympijských her odváží skvělou bronzovou medaili. Vděčí za ni prý hlavně lidem, kteří ji podporovali. "To hrálo obrovskou roli," uvedla. Od stříbra ji přitom dělilo dvanáct centimetrů. Špotáková hodila v předposlední sérii 64,80 metru. "Na tu medaili se hrozně těším, i když je nějak extrémně těžká. Byl to sen," řekla v rozhovoru pro Českou televizi.

Barbora Špotáková
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

"Jsem neskutečně šťastná. Každá medaile by byl obrovský úspěch, a jak ta soutěž byla vyrovnaná, samozřejmě mi přálo i štěstí a dostala jsem se na bronz," řekla Špotáková, která přitom na rozcvičovacím stadionu, kde se sportovci podle ní rozehřívají mezi odpadky, cítila, že se něco děje. "Je to složité. Dvakrát jsem tam do toho řízla a nikam zvlášť to neletělo. Doufala jsem, že přijdu na stadion a že mě tam polije svěcená voda," dodala Špotáková.

Mohla se stát první atletkou v olympijské historii, která získá zlato v jedné disciplíně na třech Hrách po sobě. "Byla jsem příliš nervózní. První pokus jsem měla jít více uvolněná. Ale je to dané i loňsku sezonou, kdy jsem byla svázaná, bez trenéra, byl to větší stres. A letošní sezona – v březnu jsem si zlomila nohu, to vám na psychice nepřidá," uvedla Špotáková.

Všechny vyjmenované faktory se podle ní v prvním pokusu promítly. "Máte si věřit a najednou ta sebedůvěra taková není a ukázalo se to tak. Ale já ji pak načerpala, říkala jsem si, že když ne teď, tak už nikdy," dodala Špotáková.

Všechno prý bylo hlavně o povrchu. "Oštěp. Ono to vypadá jako hrozně jednoduchá záležitost, ale tam je to o tisícinách vteřiny a technika prochází od kotníku až po ruku. Povrch je hrozně rychlý a vše urychluje, je to třeba o tisícinu vteřiny rychlejší a najednou je to o pět deset metrů méně a všichni vypadají jako absolutní diletanti. Musí se s tím člověk nějak srovnat a trvá to nějakou dobu. Jako jsme to viděli u oštěpařů v kvalifikaci. Všichni naházeli třetím pokusem, když si na to nějak zvykli. Já jsem našla energii v pátém pokusu," řekla spokojená Špotáková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články