Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Spilkové driver s českou vlajkou udivuje protihráčky, výsledky ale zatím tak oslnivé nejsou

Rio de Janeiro – Klára Spilková se díky svému driveru stala středem pozornosti. Její hůl s českou vlajkou mezi jinými rozhodně nezapadne. První ránu olympijského turnaje s ní poslala na prostředek fairwaye, ale po horší druhé devítce je až u konce výsledkové listiny.

Klára Spilková se svým driverem v českých barvách
zdroj: Reuters autor: ANDREW BOYERS

Driver s českou vlajkou má Spilková mezi svými 14 holemi přes půl roku. "Je asi nejcoolovější ve startovním poli. Říkají to všichni," slýchá kolem sebe jednadvacetiletá Spilková. "Radši bych ale byla první, než měla coolový driver," dodala.

Na nově postaveném olympijském hřišti trénovala přes deset dnů. Věděla, že problémem bude vítr, měnící se v průběhu dne. A také délka hřiště. "Na hodně čtyřparů hrajeme do greenu trojky pětky dřeva, což normálně není," řekla o hřišti s parem 71 a dlouhém pro ženy 5944 metrů.

"Je to těžké jako na majoru a možná i delší. I Gary Player (jihoafrický vítěz devíti majorů) prý lobboval, abychom to měly kratší. Jestli se chtějí vidět pěkné výsledky, tak to musí zkrátit. A neudělali to," řekla.

Především na druhé devítce, na které ztratila šest ran - udělala čtyři bogey a jedno double bogey, musela brát často do ruky na přihrávku delší hůl. "Od jedenáctky do patnáctky. Dala jsem sice super rány, ale přejelo mi to green. Hřiště bylo navíc hodně tvrdé a strašně rychlé. To v tréninku nebylo. Je to jako na linksu," řekla.

Například na nejtěžší jamce dne, čtyřparové dvanáctce, byla po druhé ráně ještě třicet metrů před greenem. "Par je tady malé birdie," uvedla Spilková.

Z hřiště spěchala hladová na jídlo, protože osmnáct jamek obešla za dlouhých skoro šest hodin. "Normálně to bývá čtyři a půl," řekla. "Často jsme stály, někdy i došly hráčky před námi na odpališti. Trochu mě to překvapilo," řekla Spilková.

Během přípravy, turnaje mužů i žen jsou na hřišti k vidění různá zvířata. Spilková třeba během tréninku krmila malé opičky. "Viděly jsme kajmany a holky si pak dělají selfie, a to i s kapybarami. Já to nedělám, ale trošku mi to přijde jako v Austrálii, to zvířectvo. Ale zase jsem tady nepotkala na hřišti komára," řekla.

Hlavně doufala, že už bude hrát pod par a svoji pozici vylepší, jako třeba Američan Rickie Fowler, kterému také úvod nevyšel. "Před začátkem jsem se fakt cítila skvěle, ale je to golf. Je mi jednadvacet let, takže to určitě napravím," věří.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články