Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Spilková pokazila druhou devítku a po prvním kole má +6

Rio de Janeiro - Klára Spilková nezačala olympijský turnaj nejšťastněji. V úvodním kole zahrála šest ran nad normu hřiště a zatím jí patří 51. příčka. S výsledkem -6 vede Ariya Jutanugarnová z Thajska o ránu před bývalou světovou jedničkou Pak In-pe a její korejskou krajankou Kim Si-jong.

Golfistka Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

"Cvičná kola jsem hrála hodně dobře, cítila jsem se skvěle. Hřiště je hodně těžké, dlouhé, ale je to velká výzva. Výsledek mě proto mrzí," řekla Spilková po dlouhém kole, v kterém na hřišti strávila skoro šest hodin. "Chci hrát pod par, abych výsledek vylepšila. Někdo se připravuje čtyři roky a za pět minut má hotovo. Je mojí výhodou, že mohu dál bojovat," uvedla.

Česká hráčka přitom začala olympijský turnaj birdie na pětiparové první jamce. "To bylo hodně povzbudivé," řekla a úvodní devítku nakonec došla po dvou bogey a dalším birdie v paru. Jenže druhá polovina dne se jí potom vůbec nepovedla.

"Celý den jsem se snažila být trpělivá, pak se to hodně zlomilo. Na druhé devítce jsme hodně čekaly a několikrát jsme dokonce došly holky na odpališti, navíc začalo na druhé devítce hodně foukat," řekla Spilková.

Na dvanáctce, nejtěžší jamce prvního kola, začala pro českou hráčku série tří bogey. Na čtyřparovou šestnáctku pak Spilková potřebovala šest úderů a ani další jamku, třípar, na kterém poslala první ránu do bunkeru, nezahrála podle normy.

Na závěrečné osmnáctce patovala na birdie a alespoň lehké zlepšení nálady, ale míček jamku těsně minul. "Paty se mi nedařily celý den. Jelo to tam a nikdy to nespadlo. To je golf. Musím vytrvat," řekla jednadvacetiletá Spilková.

Golf byl zařazen do programu olympijských her poprvé od roku 1904, soutěž mužů v Riu ovládl Brit Justin Rose. Šedesátka žen bude hrát do soboty.

Golf (par 71):

Ženy - 1. kolo: 1. Jutanugarnová (Thaj.) 65, 2. Pak In-pe a Kim Si-jong (obě Korea) obě 66, 4. Larsenová (Dán.), Kungová (Tchaj-wan) a Cigandaová (Šp.) všechny 67, ...51. Spilková (ČR) 77.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články