Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Spilková plná dojmů: Dva dny tady jsou jako týden v Praze

Rio de Janeiro - Tři dny v olympijské vesnici má za sebou golfistka Klára Spilková a dojmů má na rozdávání. Na golf, který se vrací do programu Her po 112 letech, se jí ptá hodně lidí. "Za tři dny jsem se nezastavila a prožila jsem toho za dva dny jako za týden v Praze. Dělá to na mě velice pozitivní dojem. Jsme tady jedna velká rodina," řekla Spilková, která přiletěla do Ria v pátek a hned šla na slavnostní zahájení.

Sport
zdroj: ČT4

V české výpravě je jedinou golfistkou a cítí z ostatních sportovců velký zájem o hru na farwayích a greenech. "Hodně lidí se mě na golf ptá a je hezký, že hodně z nich už golf zkusilo. Golf je dobrý v tom, že je pro všechny," řekla Spilková.

Českých sportovců se na brazilské olympiádě vystřídá 105 a s mnohými se Spilková uvidí vůbec poprvé. Proto ne všechny hned pozná. "Je nás tady tolik, že se musíte zeptat, ale nikdo se tady nestydí. Já jsem třeba neznala šermíře a musela jsem si to nastudovat v průvodci, který jsme všichni dostali," řekla Spilková.

Sport
zdroj: ČT4

Turnaj žen začne až 17. srpna, má tak dostatek času si vyzkoušet hřiště. Zatím stihla obejít jen prvních devět jamek a druhou devítku jí překazil silný vítr. "Hřiště vypadá krásně, hodně mě to překvapilo," řekla. Zjistila, že jsou vyvýšené greeny a bude záležet na přesném umístění míčku.

"Některé greeny jsou obrovské a jiné malinké, takže načtení okolí bude důležité. Každá rána bude zajímavá," dodala. Nově vystavěná osmnáctka je podle Spilkové specifická. Mělo se jednat o takzvaný links, ale jako klasické hřiště tohoto stylu v Británii nevypadá. "Greeny a jak je to docela měkký, tak mi to zatím links nepřipomíná. Je to něco mezi," řekla.

První devítka je poměrně dlouhá, druhá kratší, ale zase užší. "Je to připraveno jako na major." Už se potkala i s esy světového golfu. S dvojnásobným vítězem majorů Martinem Kaymerem při tréninku krátkých přihrávek na chippingu. Rakušan Bernd Wiersberger se jí v autobusu ptal, jestli s ním nechce jít cvičné kolo, že jde i Američan Rickie Fowler. "Ale nemohla jsem a stejně pak nešli spolu."

"Je to fakt, že je to splněný sen. Vidím ty chlapy a oni se zastavují a jsou přátelský," řekla Spilková. Na hru by měla dostat nový bag na hole, který jí nechal ČOV speciálně vyrobit v barvách české kolekce. "Muselo se to nechat schválit. A třeba deštník jsem sháněla na poslední chvíli, protože nikdo nevěděl, jaký je povolený," řekla Spilková, která už má stejně jako její caddie Eva Koželuhová speciálně nalakované nehty s českými vlaječkami na jednom z prstů. "Já jsem na to ujetá," řekla s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články