Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Spilková: Měla jsem větší ambice, ale snažím se to brát pozitivně

Rio de Janeiro – Klára Spilková obsadila na prvním olympijském golfovém turnaji ve třetím tisíciletí 48. místo. Ve Studiu Rio přiznala, že měla větší ambice. Poslední hrací den chtěla zahrát pod par, ale její výsledek ovlivnil vítr. "Na první a druhé jamce jsem zahrála ránu, jako kdybych ji spíš hrála koštětem než golfovou holí," řekla s úsměvem česká reprezentantka.

Sport
zdroj: ČT4

"Určitě jsem měla větší ambice, takže spokojená úplně nejsem, ale snažím se to stále brát pozitivně," zhodnotila v České televizi 21letá Spilková. V průběhu soutěže se zlepšovala a poslední den chtěla zahrát pod par. "Bohužel to nevyšlo tak, jak jsem si představovala. I kvůli tomu mě to trošku mrzí," podotkla.

Po výsledcích 77, 73 a 71 si zapsala poslední den skóre 74. "Od první jamky začalo šíleně foukat. Už v 8 ráno, takže to byl trošku boj s větrnými mlýny. Na první a druhé jamce jsem zahrála ránu, jako kdybych ji spíš hrála koštětem než golfovou holí," ohlédla se Spilková.

Olympijská soutěž se jí líbila. "Turnaj byl klasický, byl hrozně hezky zorganizován. Bylo vidět, že každý hraje za svoji zemi. Myslím si, že každá hráčka byla pyšná a hrdá na to, že si mohla zahrát," všimla si česká reprezentantka.

Vítězná Korejka Pak In-pe letos jako nejmladší hráčka v 27 letech vstoupila do Síně slávy ženské profesionální golfové asociace LPGA.

Klára Spilková o vítězné Korejce Pak In-pe:

"Před olympiádou nehrála dva měsíce, protože byla zraněná. Je to opravdu obdivuhodné. Je hodně klidná a má asi mozek z oceli."

Perfektní závěr předvedla i Ruska Maria Verčenovová. Zahrála -9 a posunula se o 25 míst vzhůru. Dokázala zahrát i jeden hole-in-one. "Říkala, že doopravdy nepokazila skoro jedinou ránu, což se v golfu moc často nestává," vyprávěla Spilková.

Česká golfistka se seznámila i s některými zvířecími obyvateli golfového hřiště. "Potkala jsem aligátory a krmila jsem opice. Holky si na hřišti dělaly selfie s kapybarami," prozradila talentovaná česká reprezentantka, kterou vzhledem k jejímu věku možná uvidíme i na několika příštích Hrách.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková: Měla jsem větší ambice, ale snažím se to brát pozitivně
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články