Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Sluková před bojem o Rio: Pokud budeme hrát jako na ME, nejsme bez šance

Praha – Z mistrovství Evropy se vrátily povzbuzené stříbrnou medailí. Plážové volejbalistky Markétu Slukovou a Barboru Hermannovou však nyní čeká ještě větší výzva. V rámci finále Kontinentálního poháru budou bojovat o postup na olympijské hry. První český pár tuší, že ho čeká tuhý boj, zároveň ale věří, že s kvalitním výkonem může uspět.

Na Kontinentálním poháru budou proti sobě bojovat národní týmy a za Česko budou v ženách hrát Sluková s Hermannovou a Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou. Jen vítězná země získá místo pro jeden svůj pár do Ria de Janeiro.

"Jsme (k olympiádě) pořád stejně blízko i daleko jako před ziskem stříbra na Evropě," řekla Sluková. "Chceme zabojovat a pokud se nám podaří hrát volejbal jako na Evropě a sedne nám to, tak nejsme bez šance. Jde ale o úplně jiný turnaj a naše stříbro nám tam nezaručuje vedení o pět bodů v každém setu. Bude to takový evropský masakr," očekává Sluková.

Vedle Česka budou na Kontinentálním poháru o Rio bojovat také třeba Rusky, Rakušanky, Finky, Španělky či Nizozemky. "Které mají letos páry s medailemi z turnajů Světového okruhu," upozorňuje Simon Nausch, trenér Slukové a Hermannové. "Patříme s nimi k favoritům, Evropa nám pomůže, ale nemůžeme říkat, že jsme po stříbru jistě ve finále. Zkusíme se tam ale dostat," doplnil Nausch.

O postup na olympiádu budou za Česko bojovat společně Sluková a Kolocová, které na londýnských hrách skončily páté, ale loni v létě se rozešly. "Je to druhý nejlepší český pár, nehrají špatný volejbal a z tohoto směru je to dobrý tah," komentovala Sluková nominaci na Kontinentální pohár a doplnila: "Po naší minulosti, a jakou cestou se příběh ubíral, se s tím musíme popasovat. Jsme profíci. Chceme vyhrát každý zápas, bojovat a na to se budeme soustředit."

Sluková s Hermannovou porazily Kolocovou s Kvapilovou v 1. kole play-off na evropském šampionátu. Nausch se už směrem k boji o olympiádu bavil s trenérkou druhého páru a bývalou olympioničkou Lenkou Háječkovou. "Všichni chceme, aby Česko mělo na olympiádě tým. Očekávám od každého, že se bude snažit vyhrávat a jestli to bude Česku stačit, to uvidíme. Pokud se jim toho podaří dosáhnout, bude to skvělé pro ně navzájem i pro volejbalovou komunitu," řekl Nausch.

Kontinentální pohár se bude hrát 22. až 25. června. Vítěz získá místo na olympiádě a celky na druhém a třetím místě postoupí do Světového kontinentálního poháru, ve kterém se bude od 4. do 10. července hrát v Soči ještě o dvě místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sluková s Hermannovou se vrátily z ME a vyhlíží Kontinentální pohár
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články