Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Skelton v 58 letech slaví. Vyhrál dramatický parkúr

Rio de Janeiro – Jezdecké soutěže v Riu vyvrcholily velmi dramatickým závodem ve skoku jednotlivců. Jako první vyhrál parkúr na olympijských hrách Brit Nick Skelton, druhý je kvůli horšímu času v rozeskakování Švéd Peder Fredricson. Obhájce zlaté olympijské medaile Švýcar Steve Guerdat skončil čtvrtý, dostal se před něj ještě bronzový Eric Lamaze z Kanady.

Nick Skelton
zdroj: Reuters

Velice vyrovnaná soutěž finišovala až v rozeskakování, do kterého se bez jakékoliv chyby kvalifikovalo šest jezdců. Zahájil ho čistou jízdou Skelton, naopak hned na první překážce zaváhal obhájce zlaté medaile Guerdat.

Čistě dokázal jet už jen druhý Fredricson, ale za Britem zaostal o 53 setin vteřiny. Vítěz z Pekingu 2008 Lamaze chyboval jednou a bere bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam finále jezdectví - skoku

Osmapadesátiletý Skelton se účastní sedmých her a po triumfu v parkúru družstev na domácí olympiádě v Londýně získal druhé zlato. Britský veterán si už prošel například zlomeninou krčního obratle, dvěma operacemi kolena a závodí s umělým kyčelním kloubem. "Nemyslím si, že pojedu na další hry," řekl Skelton BBC.

Britský vítěz na triumfu systematicky pracoval už od poslední olympiády. "Věděl jsem, že když zůstanu v klidu, tenhle kůň (Big Star) to dokáže. Věděl jsem, že když neudělám chybu, tak ji taky neudělá. Je to neskutečný kůň, přesně pozná, kdy je důležitý den," uvedl.

Parkúr - jednotlivci:

1. Skelton (Brit./kůň Big Star) 0 tr. bodů/v rozeskakování 0, 2. Fredricson (Švéd./All In) 0/0, 3. Lamaze (Kan./Fine Lady 5) 0/4, 4. Guerdat (Švýc./Nino des Buissonnets) 0/4, 5. Farrington (USA/Voyeur) 0/8, 6. Al Thání (Katar/First Devision) 0/8, 7. Dubbeldam (Niz./Zenith) 1, 8. Albarracin (Arg./Cannavaro 9) 2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články