Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sadulajev zametl se soupeři v kategorii do 86 kg

Rio de Janeiro – Očekávaného vítěze má kategorie zápasníků do 86 kilogramů. Stal se jím ruský šampion Abdulrašid Sadulajev, který ve finále olympijského turnaje porazil Turka Selima Yasara. Bronzové medaile si odvezou Šarif Šarifov z Ázerbájdžánu a Američan J'den Cox. V nejvyšší kategorii do 125 kg zvítězil Turek Taha Akgül.

Abdulrašid Sadulajev
zdroj: Reuters autor: Vasily Fedosenko

Dvacetiletý suverén Sadulajev, který vyhrál poslední dva světové šampionáty ve své kategorii, potvrdil v jednoznačném duelu o první místo přiléhavost své přezdívky "Ruský tank". Yasar i kvůli jeho dominanci sbírá jiné než zlaté kovy, ze světových šampionátů má zatím stříbro a bronz.

Íránec Komeil Ghasímí získal po bronzu v Londýně v Riu stříbrnou medaili, ve finále zápasníků do 125 kg byl totiž nad jeho síly vítěz posledních dvou světových šampionátů Akgül. Stejně dopadl i jeho souboj s pětadvacetiletým Turkem v roce 2014 ve finále MS.

Muži - volný styl:

Do 86 kg: 1. Sadulajev (Rus.), 2. Yasar (Tur.), 3. Šarifov (Ázerb.) a Cox (USA), 5. Ceballos (Ven.) a Salas (Kuba), 7. Karimimačiání (Írán), 8. Ganajev (Bulh.).

Do 125 kg: 1. Akgül (Tur.), 2. Ghasímí (Írán), 3. Sajdov (Běl.) a Petriašvili (Gruz.), 5. Berianidze (Arm.) a Dlagnev (USA), 7. Ligeti (Maď.), 8. Jarvis (Kan.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články