Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sáblíková a spol. chtějí, aby její start v Riu zvážil nezávislý odborník

Tým okolo Martiny Sáblíkové se nevzdává a stále bojuje o možnost, že by se česká závodnice mohla zúčastnit olympijských her v Riu. Času už ovšem mnoho nezbývá. I proto přišel tým vedený právníkem Janem Šťovíčkem s novým plánem, jak věc alespoň urychlit.

Je nám líto, video expirovalo.
Šťovíček chce urychlit rozhodnutí o startu Sáblíkové v Riu

Šance Sáblíkové se zvýšily poté, co vešlo ve známost, že se uvolnilo jedno místo pro olympijskou časovku žen. Mezinárodní cyklistická unie UCI ho chce přidělit podle svého klíče někomu jinému, ale česká strana se brání. Poslala UCI dopis, v němž žádá, aby celý případ nerozhodovala až arbitráž v Lausanne, ale co nejrychleji jeden nezávislý odborník, na kterém by se obě strany shodly.

"Toto řízení by bylo velmi rychlé. Mohlo by proběhnout v horizontu týdne nebo 14 dní a mohli bychom znát výsledek s takovým předstihem před olympijskými hrami, aby Martina mohla v klidu dokončit přípravu a s klidnou hlavou tam odjet," vysvětluje Jan Šťovíček. Odpověď od UCI očekává právní zástupce Českého olympijského výboru a Českého svazu cyklistiky příští týden.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články