Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ruská koulařka Kolodková na OH v Londýně dopovala, přijde o stříbro

Rio de Janeiro - Ruská koulařka Jevgenija Kolodková přijde kvůli dopingu o stříbrnou medaili z olympijských her v Londýně 2012. Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že při zpětném testování byly v jejích vzorcích nalezeny steroid turinabol a růstový hormon ipamorelin.

Jevgenija Kolodková na Diamantové lize ve Stockholmu v srpnu 2012
zdroj: ČTK/AP autor: Fredrik Sandberg

Medaile ze soutěže koulařek z Londýna budou měnit své majitelky už podruhé. Jako první byla diskvalifikována vítězka Naděžda Ostapčuková z Běloruska, na jejíž místo se posunula Novozélanďanka Valerie Adamsová.

Celkem o dvě příčky si po vyřazení Kolodkové z výsledků polepší Číňanka Kung Li-ťiao, jež byla v soutěži čtvrtá, ale nyní získá stříbro. Bronz předá krajance Li Ling.

Ruská atletika, která kvůli systematickému dopingu v zemi nemohla vyslat svůj tým na olympijské hry do Ria de Janeiro, tak přišla během dvou dnů o druhou medaili. Po zpětném testování vzorků z Pekingu 2008 musí vrátit bronz členky štafety na 4 x 400 metrů. Nová analýza vzorků totiž odhalila u jedné z nich Anastasie Kapačinské užití anabolických steroidů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články