Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Quintanu do Ria nepustí alergie, v nominaci ho může nahradit Pantano

Bogotá – Po ne zcela stoprocentní Tour de France bude muset Nairo Quintana oželet nadcházející důležitý závod této sezony, ten olympijský. Už před startem závěrečné etapy Tour kolumbijský závodník oznámil, že do Ria z důvodu neznámé alergie neodcestuje.

Nairo Quintana
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

Šestadvacetiletý cyklista si v minulém týdnu po horské časovce stěžoval, že ho trápí neznámá alergie. "Není to únava, ale tělo nereaguje a nejedou mi nohy. Nedostávají dost kyslíku. Musí to být nějaký druh alergie," řekl Quintana, který na Tour po dvou druhých příčkách doufal ve vítězství – nakonec ale skončil třetí.

Žlutý trikot na Tour i olympijské zlato přitom byly jeho snem před začátkem sezony. "Být na stupních vítězů vzhledem k problémům, kterými jsem si v závodu prošel, je pro mě úspěch," tvrdil nicméně po dojezdu v Paříži. "To, že Movistar vyhrál týmovou soutěž, je pro nás velká satisfakce – moji kolegové odvedli každý den to nejlepší a je skvělé, že se dostanou na pódium," dodal.

V kolumbijské nominaci by Quintanu mohl nahradit dobrý známý z Movistaru Winner Anacona, dalším kandidátem je třeba i pozitivní překvapení Tour Jarlinson Pantano. Potvrzenými členy jsou Rigoberto Urán, Estéban Cháves, Sergio Henao a Miguel Angel López.

Zdroj
ČT sport, ČTK, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články