Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Putin: Vítězství sportovních velmocí budou mít jinou příchuť

Moskva – Ruský prezident Vladimir Putin přivítal olympioniky před jejich cestou na Hry do Ria de Janeiro. Během tradičního setkání v Kremlu prohlásil, že jsou ruští atleti obětí diskriminace a dvojích standardů. 

Dopingová kauza pochopitelně nenechává klidným ani hlavu státu. Putin během setkání se sportovci hovořil především o těch, kteří do Brazílie nepoletí. Mezinárodní federace IAAF zakázala start pod pěti kruhy kvůli systematickému dopingu v zemi celé atletické výpravě, což prezident označil za diskriminaci a kampaň proti ruskému sportu.

"Je to rána pro světový sport a olympijskou myšlenku," uvedl Putin. V Kremlu se ukázali i sportovci, kteří do Ria nesměji. K vidění byla například tyčkařka Jelena Isinbajevová a překážkář Sergej Šubenkov.

"Vaši kolegové z ostatních sportovních velmocí pochopí, že hodnota jejich medailí bude jiná. Ta vítězství budou mít jinou příchuť - nebo také vůbec žádnou," prohlásil Putin.

Kromě 67 nominovaných ruských atletů se do Ria nepodívá minimálně čtyřicítka dalších sportovců, jimž zakázaly start příslušné mezinárodní federace. Rusku hrozilo i vyřazení celé výpravy, k tomuto řešení však Mezinárodní olympijský výbor nakonec nesáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články