Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Příští rok bych chtěl nějaké oživení a nové cíle, říká Kulhavý a řeší novou smlouvu

Praha - Bikera Jaroslava Kulhavého čeká kromě dalších oslav olympijského stříbra také důležité vyjednávání o nové smlouvě. O budoucnosti by chtěl mít jasno nejpozději do konce října. Zatím ještě neví, zda bude spjata s jeho současným týmem Specialized Racing. Jisté ale je, že pokračovat bude na horském kole, a to až do olympiády v Tokiu, i když by zároveň rád okusil některý z větších silničních závodů.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK/Červený Michal

"Od smlouvy se bude odvíjet i má budoucnost, od toho se odpíchnu," řekl dnes novinářům Kulhavý. Ideální by pro něho byla smlouva až do příští olympiády v roce 2020, do níž se na spolupráci dohodl i s jedním ze svých největších osobních partnerů, společností Strabag.

"Když jsme se dohodli, tak jsem se tím dokopal k rozhodnutí, že vydržím jezdit ještě další čtyři roky. S těmi dlouholetými kontrakty (s týmy) je to těžké. Ale budu chtít minimálně dvouletou smlouvu, protože poslední roky jezdím o smlouvu pořád a člověk je pořád pod určitým tlakem a ve stresu, že to musí řešit. Takhle bych měl jasno, že se nebudu hned příští rok s někým dohadovat, jaké podmínky mi dá a další věci," uvedl Kulhavý.

Proto chce mít brzy klid. "Abych si mohl naplánovat soustředění a mohl začít sestavovat kalendář, včetně toho, jestli pojedu Cape Epic," řekl. Připustil touhu po určité změně. "Příští rok bych si chtěl stanovit nějaké oživení a nové cíle. Třeba si udělat program v USA, který mě láká. Změnit trošku závodní program, možná i nějaké jiné tréninkové destinace, možná zkusit pár závodů na silnici a podobně. Rozhodně nerad bych řešil o Vánocích, co budu dělat v lednu," zdůraznil Kulhavý.

"Ještě uvidíme, co za oživení to bude, ale zase to nebudou nijak velké změny. Vše se bude odvíjet od smlouvy, ale hlavním sportem zůstanou každopádně biky," dodal Kulhavý. Definitivní přechod na silnici už nepřipadá v úvahu.

"Ten byl aktuální před čtyřmi lety po OH v Londýně, kdy jsme o tom jednali, ale nakonec to z několika důvodů nedopadlo. A teď už nemám věk na to, abych trvale přešel na silnici, nikdo mi asi nedá tak dobrou smlouvu, aby byla podobné té, co mám na horských kolech," uvedl jednatřicetiletý jezdec s tím, že na některý z velkých závodů by se mohl dostat třeba v rámci hostování v jednom z týmů World Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články