Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Příprava olympijského parku na Lipně zatím není příliš vidět

Frymburk – Už za čtyřicet dní začne letní olympiáda a s ní otevře své brány i Olympijský park Rio–Lipno. Lipenskou přehradu čeká výjimečný sportovní svátek. V jejím okolí to však zatím příliš vidět není. Podle Českého olympijského výboru se přípravy naplno rozjedou až začátkem července.

Je nám líto, video expirovalo.
Přípravy olympijského parku na Lipně začnou finišovat až v červenci

Lipensko ožije olympiádou – slibuje desítky sportovišť na suchu i na vodě, zázemí pro přenosy na velkoplošné obrazovky i pro stovky tisíc hostů. Součástí parku má být osm obcí. Ještě se to na nich ale příliš nepozná.

V Černé v Pošumaví je zatím jediným náznakem jeden poutač. Propagace parku začala už před osmi měsíci. Kde budou jaká sportoviště nebo aktivity, se ale obce dozvěděly teprve minulý týden.

"První největší informace jsme dostali ve čtvrtek," uvedla starostka obce Černá v Pošumaví Irena Pekárková. "Komunikace je teď už výrazně lepší," dodal starosta Frymburku Oto Řezáč.

Právě do Frymburku už první vlaštovka olympijského parku přilétla. Dostal nový písek na beachvolejbalové hřiště. O krok dál je i Yacht klub Jestřábí, kde bude jeden z dětských olympijských táborů.

Z pomalého tempa příprav si obce podle olympijského výboru starost dělat nemusejí. Naplno se rozjedou se začátkem prázdnin. "Na řadu sportovišť máme přístup až od 1. července, ale ještě jednou zdůrazňuji: Jsme naprosto přesvědčeni o tom, že 5. srpna bude všechno připraveno," řekl mluvčí ČOV Marek Brodský.

Nejdále s přípravami je Lipno nad Vltavou. I pro něj však platí, že na dokončení prací, včetně rozestavěného kruhového objezdu a cyklostezky přes hráz, má už jen čtyřicet dní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články