Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přindiš: Věřím, že Prskavec přiveze medaili

Praha – Prvních deset českých sportovců zamířilo v neděli do dějiště olympijských her. Olympijská vesnice v Riu je na příjezd účastníků dle slov marketingového ředitele ČOV Marka Tesaře až na drobné detaily připravena. Mezi nadějemi, které odcestovaly do Brazílie, je i mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec. Podle dalšího slalomáře Víta Přindiše má jeho reprezentační kolega šanci na olympiádě v Riu získat cenný kov. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přindiš: Pro Prskavce je to šance udělat v Riu krásný výsledek

"Včera jsem mluvil s kolegy Martinem Doktorem a Tomášem Houskou, kteří už jsou v Riu v olympijské vesnici. Říkali, že jsou tam samozřejmě malé nedodělky, ale to je standardní proces u takových velkých akcí, ale že v globálu je ta vesnice připravena a že to tam je moc krásné," popsal aktuální stav olympijské vesnice Tesař.

Asi největší bitva o českou účast v Riu se strhla mezi kajakáři. Dramatickou kvalifikaci o jediné volné místo nakonec ovládl třiadvacetiletý Prskavec. Přindiš, jeden z jeho soupeřů, je z olympijského systému  zklamaný, ale věří, že jeho reprezentační kolega má šanci přivézt medaili.

Jiří Prskavec: "Odjíždím s cílem předvést top výkon. Věřím, že pokud se to povede, bude to stačit na medaili. Jen se neodvážím tvrdit na jakou."

"Bohužel s tím nic nenadělám, hrozně mě to mrzí. Myslím si, že bychom možná byli schopní tam udělat hezké výsledky skoro všichni. Do hlavního závodu nastupuje, myslím, 21 sportovců v kategorii. A to je oproti například světovému poháru, kde je třeba 100 lidí, opravdu malé číslo. Tím pádem ale zase věřím, že třeba pro Jířu Prskavce je to obrovská šance tam udělat krásný výsledek a věřím, že medaili přiveze," řekl Přindiš.

O vítězi české kvalifikace na olympiádu se rozhodovalo až v posledním možném termínu na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši. Přindiš měl na bedrech nejen svůj výsledek, ale i případný úspěch či neúspěch medailisty z Londýna Vavřince Hradílka.

"Hrozně se mi líbila situace, že to dospělo do takového vyvrcholení, že jsme jeli o všechno. Já jsem si situaci hrozně užíval, protože Jířa nastupoval s velkým náskokem a všichni si už dopředu mysleli, že je hotovo. My jsem to ale zamotali, udělali jsme z toho drama až do poslední chvíle. Měl jsem takové tři mikrodoteky, které mě naráz odsunuly na 11. místo, a nedostal jsem se do finále. Zkazil jsem šanci i Vávrovi, protože na mém výsledku záviselo i jeho počínání," popsal český závodník.

Přindiš se do Ria nepodívá, ale během téměř celých Her bude v olympijském parku na Lipně, kde bude návštěvníkům k dispozici především u vodních sportů, které areál nabídne. "Lidé si budou moct vyzkoušet například paddle board pod vedením těch nejlepších u nás. Vyjedou si na Lipno, projedou se tam, tam je to opravdu moc hezké. Samozřejmě tam těch vodních sportů bude víc. Vyhověli nám s tím, že celou dobu poteče voda z přehrady, takže tam bude i možnost jízdy na raftech," popsal možnosti olympijského parku Přindiš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články