Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Překoná Bolt vlastní světový rekord na dvoustovce?

Rio de Janeiro - Na atletickém stadionu v Botafogu už padly tři světové rekordy. Další by mohl být překonán ve finále závodu na 200 metrů mužů. Vždyť jamajská hvězda Usain Bolt zatím udivuje suverenitou. Podobně jako v minulosti se ještě před cílem rozhlíží vpravo a vlevo a jasně vítězí. Finále dvoustovky sledujte na kanále ČT sport a našem webu v pátek ve 3:30 ráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Zaútočí Bolt na světový rekord na dvoustovce?

Loni po světovém šampionátu v Pekingu Bolt prohlásil, že by do konce kariéry chtěl ještě získat tři zlaté olympijské medaile a stlačit světový rekord na dvoustovce pod 19 vteřin. První cíl si už plní. Ve druhý stále věří. V rozběhu dvoustovky vypouštěl posledních 70 metrů.

"Chtěl jsem jen postoupit, a to se mi povedlo, přál jsem si co nejsnadnější cestu, abych získal jistotu do dalších bojů," řekl Jamajčan po suverénním postupu do semifinále.

Sedminásobný olympijský vítěz letos na své nejoblíbenější trati startoval jen dvakrát. Před rozběhem v Riu potěšil fanoušky časem 19,89 na červencové Diamantové lize v Londýně.

LaShawn Merritt, 3. místo v běhu na 400 metrů, finalista dvoustovky:"Každý chce podat co nejlepší výkon, když se představí ve finále."

V sobotu 20. srpna to bude přesně sedm let od doby, kdy Usain Bolt zaběhl dosud platný světový rekord na 200 metrů 19,19 sekundy. Ten by při současné Jamajčanově formě měl být znovu v ohrožení.

"Připraven jsem dobře, závod to ale bude těžký. Každopádně pro mne to bude zábava a moc se na to těším," dodal sedminásobný olympijský vítěz na 100 a 200 metrů a ve štafetovém běhu na 4 x 100 metrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články