Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslední šance na medaili, Kulhavý obhajuje zlato v cross-country

Rio de Janeiro - Před čtyřmi lety v Londýně přinesl poslední den Her české výpravě zásluhou Jaroslava Kulhavého zlatou medaili v cyklistickém cross-country. V Riu de Janeiro bude český biker na závěr olympijských soutěží znovu na startu a může zaokrouhlit počet českých cenných kovů na deset. Přímé přenosy odvysílají programy ČT2, ČT sport a exkluzivní streamy na našem olympijském webovém speciálu.

Jaroslav Kulhavý kvůli zlomené ruce přišel o dva měsíce přípravy, přesto si na mistrovství světa na domácí trati v Novém Městě na Moravě dojel pro stříbro. Trať v Riu je prý podobná té londýnské, což by mu mohlo vyhovovat.

Spolu s ním pojedou Ondřej Cink a Jan Škarnitzl. Jeho největšími soupeři budou dva pětinásobní mistři světa Švýcar Nino Schurter a Francouz Julien Absalon. V Brazílii potkala českého reprezentanta dva dny před startem drobná kolize, z nárazu do dveří auta při tréninku vyvázl s modřinou.

Vybraný nedělní program:

14:20 maraton mužů, živě na ČT sport a loh1

17:30 horská kola mužů (Kulhavý, Cink, Škarnitzl), živě na ČT sport a loh6

18:15 finále volejbalu mužů Itálie - Brazílie, živě na ČT2 a loh1

19:00 finále házené mužů Dánsko - Francie, živě na ČT sport a loh3

20:30 finále basketbalu mužů USA - Srbsko, živě na ČT2 a loh2

00:50 slavnostní zakončení LOH

Eliad Kipchoge v cíli Berlínského maratonu
zdroj: AP autor: Michael Sohn

Atletický program uzavře mužský maraton, tradičně závod bez jasného favorita. Nejlepší papírové předpoklady má asi Keňan Eliud Kipchoge, majitel letošního nejrychlejšího světového času (2:03:05) z londýnského maratonu. Pod 2:04 se dostal už jen jeho krajan Stanley Biwott, který ale na velké akci startuje poprvé.

Etiopie bude mít na startu vítěze dubajského maratonu Tesfaye Aberu a Lemiho Berhanua, který letos vyhrál pro změnu v Bostonu. Do pořadí na čele bude chtít jistě promluvit i obhájce olympijského prvenství Uganďan Stephen Kiprotich nebo loňský mistr světa Ghirmay Ghebreslassie z Eritreje.

Na pořadu budou také finálové zápasy v trojici kolektivních sportů. Na třetí olympijský triumf za sebou útočí zlatá generace francouzských házenkářů, v cestě jim stojí překvapení turnaje Dánsko. Ve volejbale požene zaplněná hala Maracanazinho domácí výběr, který ve finále čeká Itálie. Oba celky se utkaly už v základní skupině a Brazilci prohráli 1:3.

Vůbec poslední z 306 zlatých medailí bude udělena po finále basketbalistů a bylo by velkým překvapením, kdyby ji nezískali Američané. Srbsko ale už v základní skupině dokázalo velkého favorita potrápit a v repríze loňského finále mistrovství světa mu podlehlo jen o tři body.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články