Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Policie po návratu zatkla vysoce postavené keňské funkcionáře

Nairobi – Interní potíže a problémy v hospodaření, to byly citované důvody za rozpuštěním keňského olympijského výboru. Nyní přichází další zprávy. Tři svazoví funkcionáři byli po svém návratu z Ria zatčeni. Policie si odvedla generálního sekretáře Francise K. Paula, šéfa olympijské mise Stephena Arapa Soie a jeho zástupce Jamese Chachu. 

Keňští vytrvalci
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V týdnu keňská vláda rozpustila národní olympijský výbor. Ministr sportu Hassan Wario to odůvodnil podezřením ze špatného hospodaření olympijského týmu a dalšími interními problémy v Riu.

Keňští sportovci si stěžovali, že se k nim nedostalo vybavení od sponzorů olympijského týmu. Po uzavření olympijské vesnice museli do odletu strávit několik dní v nuzných podmínkách. Potíže museli Keňané řešit už před hrami. Například mistr světa v hodu oštěpem Julius Yego na letišti zjistil, že pro něj olympijský výbor nemá letenku do Ria de Janeiro. 

Přitom Keňané za sebou mají nejúspěšnější olympiádu v historii. V Riu získali šest zlatých, šest stříbrných a jednu bronzovou medaili, což výpravě zajistilo 15. místo v pořadí zemí.

Je nám líto, video expirovalo.
Keňa řeší po Riu skandál. Tři funkcionáři byli zadrženi kvůli špatnému hospodaření
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články