Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Phelps porazil Lochteho a do Ria pojedou oba

Omaha (USA) – Michael Phelps porazil v páteční národní kvalifikaci na olympijské hry v Riu de Janeiro v ostře sledovaném souboji na krátké polohovce další hvězdu Ryana Lochteho v druhém nejlepším čase roku 1:55,91. Lochte dohmátl před téměř 15 tisíci diváky o 31 setin druhý, do Ria se kvalifikovali oba. Na kraulařské stovce neuspěla plavecká královna Katie Ledecká.

Souboj legend Michael Phelps vs. Ryan Lochte
zdroj: Reuters

"Ryan a já spolu závodíme už od roku 2004 a myslím, že nás oba vzájemné souboje posouvají na vyšší úroveň," řekl Phelps, s 18 zlatými medailemi suverénně nejlepší olympionik všech dob. V Riu se pod pěti kruhy představí již popáté, pětinásobný olympijský vítěz Lochte má na kontě o jednu účast méně.

Držitelka pěti zlatých medailí z loňského mistrovství světa v Kazani Ledecká obsadila ve finále kraulařské stovky až sedmé místo a nezajistila si ani místo ve štafetě. Její specializací jsou ale delší tratě, v Omaze už ovládla dvoustovku i čtyřstovku.

Na znakařské dvoustovce neuspěl olympijský vítěz z Londýna Tyler Clary, který skončil třetí a vzápětí ukončil kariéru. Do Ria pojedou na svoje první hry Ryan Murphy a Jacob Pebley, na obou prsařských tratích si zajistila místo devatenáctiletá Lilly Kingová.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články