Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Paralympiáda startuje. O medaile zabojuje 39 Čechů, Rusové byli vyloučeni

Rio de Janeiro - Necelé tři týdny po skončení olympijských her bude v Riu de Janeiro slavnostně zahájena XV. letní paralympiáda. Mezi rekordními 176 zeměmi nechybí česká výprava, kterou tvoří 39 sportovců. Naopak Rusko bylo kvůli státem řízenému dopingu z Her vyloučeno a následně neuspělo s odvoláním ani u sportovní arbitráže CAS, ani u švýcarského federálního soudu. Přímý přenos slavnostního zahájení sledujte od 23:00 na ČT sport a našem webu. Vysílání ČT nabídne v průběhu paralympiády i podrobné zpravodajství a sestřihy jednotlivých soutěží.

Před čtyřmi lety v Londýně získali Češi jedenáct medailí, dohromady jich mají na kontě už 139. O jediné zlato se postaral cyklista Jiří Ježek, který je s 11 kovy včetně šesti nejcennějších jednoznačně nejúspěšnějším českým paralympionikem v historii. V Riu bude jednačtyřicetiletý cyklista vlajkonošem české výpravy během slavnostního zahájení na stadionu Maracaná.

Více než 4300 závodníků bude na 20 sportovištích usilovat o 582 medailových sad v 23 odvětvích. Oproti Londýnu přibyly kanoistika a triatlon. Pozici nejúspěšnější země obhajuje Čína, která před čtyřmi lety vybojovala v britské metropoli 231 medailí včetně 95 zlatých. Hry skončí 18. září.

Je nám líto, video expirovalo.
V Riu startují paralympijské hry
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články