Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pár H+H: Tlak je menší, zklamáním by byl konec v prvním kole

Praha – Na stříbrné medaile z Londýna budou na olympijských hrách navazovat tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Pár, který se na čas rozpadl, pomýšlí na medaili i nyní. Do Ria se přitom vůbec nemusely dostat.

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je krásný pocit letět na olympiádu s tím, že už medaili máme. Tlak je trošku menší a jedeme si Rio užít, předvést co nejlepší výkon a co se povede, to se povede," řekla Hlaváčková. "Pojedeme s pocitem, že jsme to už zažily a byl by sen, kdyby se to povedlo ještě jednou," přidala se Hradecká.

Společně patří do deblové špičky. "Je pravda, že mi hodně lidí říká, tak letos z Ria zlatá, ne?" usmála se Hradecká, která všem odpovídá: "Víte co, je to o čtyři roky později, budou jiné soupeřky, jiný kontinent, jiné podnebí a je to vše od znovu. Budeme se soustředit od prvního míčku a budeme se snažit dostat co nejdál." Zklamáním by bylo brzké vyřazení. "V prvním kole," řekla Hlaváčková. Její parťačka to viděla trochu jinak. "Nedostat se na olympiádu."

Při současné síle českých tenistek totiž páru přezdívanému H+H hrozilo, že se do Ria nedostane. "Měly jsme nervy půl roku," shodují se. Do nominace se vešly díky tomu, že Hradecká byla desátá v žebříčku čtyřhry a mohla si tak k sobě vybrat spoluhráčku. "Věděly jsme, že když se jedné z nás nepovede být v desítce, tak je možnost, že nás svaz nenominuje. Hrozně jsme o to usilovaly a právě proto jsme teď tak šťastné, že jsme se tam vůbec dostaly," řekla Hlaváčková.

Na turnajích proto cítily tlak. "Možná před zápasem to bylo trošku víc stresující, ale na kurtu jsme na to zapomněly a jely svoji rutinu," řekla Hradecká. V Riu si navíc jedna z nich může zahrát i smíšenou čtyřhru. Do mixu se přihlašuje až 9. srpna a Radek Štěpánek bude hledat spoluhráčku. "To je na Radkovi, koho si vezme, a bude to strašně těžké se do pavouku dostat," upozornila Hradecká, že v Riu bude v mixu jen 16 párů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články