Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Omluva za omluvou. Americký "dream team" bude na OH osekaný

New York - Basketbalisté USA budou obhajovat zlaté medaile na olympijských hrách v Riu de Janeiro jen se dvěma hráči z výběru z Londýna. Reprezentační dres opět obléknou Kevin Durant a Carmelo Anthony. Další hvězdy nominaci odmítly. Z týmu nových šampionů NBA Clevelandu pojede jen Kyrie Irving, naopak LeBron James a Kevin Love se omluvili.

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Trenér Mike Krzyzewski postupně dostal omluvenky od hráčů jako Stephen Curry, James Harden, Blake Griffin, Russell Westbrook, Chris Paul či Anthony Davis, přesto nakonec složil velmi silný výběr, který by opět měl útočit na zlaté medaile.

Do Ria pojede sedm z 15 nejlepších hráčů uplynulé sezony NBA včetně pivota DeAndreho Jordana, který se dostal do ideální sestavy zámořské ligy. Hned trojí zastoupení budou mít vicemistři z Golden State, kteří vyšlou střelce Klaye Thompsona, Draymonda Greena a Harrisona Barnese.

Barnes jede jako náhrada za Jamese, kterému držel Krzyzewski spolu s Irvingem poslední dvě místa. James však odmítl, naopak Irving, nejužitečnější hráč posledního mistrovství světa, účast potvrdil.

Američané budou hrát o třetí zlato v řadě a patnácté celkově. Anthony bude startovat na čtvrtých Hrách a může se stát nejúspěšnějším hráčem v historii, pokud získá třetí zlato.

Nominace amerických basketbalistů na OH:

Rozehrávači: Kyrie Irving (Cleveland), Kyle Lowry, DeMar DeRozan (oba Toronto), Klay Thompson (Golden State), Jimmy Butler (Chicago).

Křídla: Carmelo Anthony (New York), Kevin Durant (Oklahoma), Paul George (Indiana), Draymond Green, Harrison Barnes (oba Golden State).

Pivoti: DeMarcus Cousins (Sacramento), DeAndre Jordan (LA Clippers).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články