Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olympijský striptýz se Mongolům nevyplatil. Tři roky se nepodívají na žíněnku

Ulánbátar - Poměrně ostrý trest udělila Světová zápasnická federace mongolským trenérům. Ti během souboje jejich svěřence o bronz na Hrách v Riu protestovali vůči rozhodnutím sudí striptýzem. Nyní je stihl tříletý zákaz účasti v mezinárodních soutěžích, mongolský svaz navíc musí zaplatit pokutu 50 tisíc švýcarských franků (1,24 milionu korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Svérázný protest mongolských trenérů po porážce jejich svěřence

Trenéři Cerenbátar Cogbajar a Bjambarenčin Bajará neunesli porážku svého svěřence Mandachnarana Gancoriga v utkání o třetí místo ve váze do 65 kg. Gancorig vedl nad Uzbekem Ichtijorem Navruzovem 7:6, v závěrečných sekundách ale kolem soupeře jen tančil, vítězně zvedal ruce a odmítal bojovat, za což dostal od rozhodčích trestný bod.

Mongolští zástupci se proti vyrovnání stavu odvolali, a protože po revizi situace neuspěli, sudí udělili Uzbekovi další bod, kterým duel vyhrál. Oba trenéři se poté na žíněnce na protest nejprve svlékli do půl těla a vyzuli, poté jeden z nich sundal i tepláky a skončil jen ve spodním prádle. Po verdiktu mezinárodní federace se nyní na světových soutěžích neobjeví až do srpna 2019.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články