Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olympijské vítězství v jezdecké drezuře obhájila Britka Charlotte Dujardinová

Rio de Janeiro - Britka Charlotte Dujardinová s koněm Valegro dokázala obhájit olympijské vítězství v jezdecké drezuře z Londýna. Druhá skončila Němka Isabell Werthová a třetí byla její krajanka Kristina Bröringová-Spreheová.

Charlotte Dujardinová v jezdecké drezuře
zdroj: Reuters autor: TONY GENTILE

Jednatřicetiletá Dujardinová splnila roli favoritky a po výsledku 93,857 bodu má třetí olympijské zlato. Na domácí půdě v Londýně získala double, v Riu se na nejvyšší stupeň v drezuře družstev vrátilo Německo.

Po své jízdě nedostala Dujardinová pouze nejvyšší známku, ale také nabídku, nebo spíše pobídku k sňatku. Její jihoafrický partner Dean Wyatt zvedl v hledišti ceduli s nápisem, "Vezmeš si mě už nyní?" Dujardinovou však přemlouvat nemusí. Ta už od něj prsten několik let má a nemá v úmyslu ze svatby vycouvat.

Reakce Dujardinové na nabídku k sňatku: "Pravdou je, že už se mě ptal před Londýnem 2012 a odpověděla jsem ano. Myslím ale, že nevěřil, že k tomu skutečně dojde, takže si to pojistil tím, že mě teď vyzval veřejně."

Sedmačtyřicetiletá Werthová dostala od rozhodčích 89,071 bodu a do sbírky jí přibyla jubilejní desátá olympijská medaile. Vítězstvím v soutěži družstev se šestinásobná šampionka Werthová stala nejúspěšnější jezdkyní historie a medailí z jednotlivců své postavení ještě upevnila.

"Jsem strašně šťastná. Tohle je maximum, které se z toho dalo vytěžit," uvedla Werthová. Její reprezentační kolegyně Bröringová-Spreheová brala bronz za 87,142 bodu.

Jezdectví:

Drezura - jednotlivci: 1. Dujardinová (Brit./kůň Valegro) 93,857 b., 2. Werthová (Něm./Weihegold Old) 89,071, 3. Bröringová-Spreheová (Něm./Desperados) 87,142, 4. Gravesová (USA/Verdades) 85,196, 5. Jurado (Šp./Lorenzo) 83,625, 6. Schneiderová (Něm./Showtime) 82,946, 7. Hester (Brit./Nip Tuck) 82,553, 8. Vilhelmsonová-Silfvénová (Švéd./Don Auriello) 81,553.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články