Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympijská nominace se rozrostla, pozvánku od IAAF dostal Melich

Praha - Kladivář Lukáš Melich dostal od Mezinárodní atletické federace pozvánku ke startu na olympijských hrách v Riu. IAAF se tak rozhodla na základě loňského Melichova výkonu 76,21 metru, který stvrdil letošním hodem 75,97 metru při květnové Zlaté tretře v Ostravě. Olympijský limit byl rovných 77 metrů. Česká výprava se tak rozroste na 107 členů, z toho je 26 atletů.

Lukáš Melich
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Změnu v nominaci schvaluje ještě Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. Konečný seznam účastníků bude známý 18. července," řekl šéf české olympijské mise Martin Doktor.

Na potvrzení své účasti od mezinárodní federace čeká například ještě badmintonista Petr Koukal, který je v nominaci schválen zatím podmínečně.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladivář Melich se podívá už na třetí olympijské hry

Pro pětatřicetiletého Melicha tak půjde už o třetí olympijské hry. V roce 2008 v Pekingu neprošel kvalifikací, o čtyři roky později v Londýně skončil šestý výkonem 77,17 metru.

Největším úspěchem pro jedenáctinásobného českého šampiona je bronzová medaile z MS 2013 v Moskvě, jeho osobní rekord z téhož roku má hodnotu 80,28 metru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články