Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obhájci zlata bratři Bryanovi budou v Riu chybět kvůli strachu z viru zika

Washington - Američtí tenisté Bob a Mike Bryanovi nebudou na olympijských hrách v Riu de Janeiro obhajovat zlato z Londýna ve čtyřhře. Osmatřicetiletá dvojčata, jež společně získala 112 titulů včetně 16 grandslamových, se týden před startem olympijského turnaje odhlásila kvůli obavám o zdraví. 

Bratři Bryanové
zdroj: AP Photo autor: Anja Niedringhaus

Bryanovi měli cestovat na své čtvrté hry a po bronzu z Pekingu a zlatu z Londýna bojovat o třetí medaili, ale po pátečním vyřazení ve čtvrtfinále turnaje v Torontu se rozhodli jinak. "Strávili jsme s tím s Mikem a našimi rodinami nepočítané množství hodin. A i když bychom zase rádi reprezentovali, coby pro manžele a otce je pro nás prioritou zdraví naší rodiny," uvedla dvojčata.

Bryanovi tak podle všeho narážejí na virus zika, který převážně přenášejí komáři a nejvíce onemocnění bylo zaznamenáno právě v Brazílii. Onemocnění má obvykle mírný průběh, velkým nebezpečím je ale pro lidský plod.

Kvůli obavám ze ziky vynechají olympijský turnaj v Riu také čeští tenisté Tomáš Berdych, Karolína Plíšková a mimo jiné také Kanaďan Milos Raonic. Odhlášení bratrů Bryanových je další ranou pro mužský tenisový tým USA poté, co se kvůli koncentraci na zámořskou sérii turnajů rozhodli v Riu nestartovat John Isner a Sam Querrey. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články