Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Novák: Obrovské zklamání, nemůžeme to překousnout

Praha/Hodonín - Trenér Petr Novák se nechce smířit s rozhodnutím Mezinárodního olympijského výboru (MOV), který jeho svěřenkyni Martinu Sáblíkovou nezařadil na startovní listinu olympijské časovky. Stále věří v obrat případu, který by mohl přijít u Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS). Do té doby se bude se Sáblíkovou snažit odvést maximum po sportovní stránce.

Petr Novák
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Jsou ve mně obrovské emoce a jsem samozřejmě zklamaný. Hodně těžko se o tom hovoří a nevím, co k tomu moc říkat. Chtěl bych věřit alespoň jedním procentem, že je ještě šance, aby se to otočilo. I kdyby mělo zbývat jediné procento naděje, tak bychom chtěli, aby to proběhlo celé až do úplného konce, a zkusíme ještě udělat ten poslední pokus," řekl Novák.

Zklamání a pocit zmaru byly patrné z každého slova, které vyřkl. "Martina to také nemůže překousnout a s její psychikou to hodně zacvičilo," nezastíral Novák. "Obětovali jsme tomu osm let práce, a pokud tohle nedopadne dobře, bude to pro mě obrovské zklamání. Snažím se zatím zůstat v klidu a nějak ji z toho dostat," doplnil kouč.

"Byla to pro nás obrovská výzva kvalifikovat se na letní olympiádu, vybrali jsme si silnici a časovku, i když byly i další varianty, například horská kola. Zvolili jsme si časovku, tolik tomu obětovali a teď tohle. Ještě jsme to moc nerozebírali a řekli si jen, že jdeme dál," přiblížil Novák.

Před trojnásobnou olympijskou vítězkou v rychlobruslení je totiž republikový šampionát a Novák je společně s ní již na místě časovky v Hodoníně. "Zatím se musíme koncentrovat na republiku. Jediné, co nám zbývá, je připravit se co nejlépe po té sportovní stránce. Takže absolvujeme republiku, snad úspěšně, a pak uvidíme, co bude dál," uzavřel Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články