Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Nemohl jsem už dělat víc. Mám životní formu, hlásí Vadlejch před cestou do Ria

Rio de Janeiro - Dostat se do ideální formy je před olympijskými hrami cílem všech sportovců a oštěpaři Jakubu Vadlejchovi se to povedlo. Čtyři dny před odletem do Ria de Janeiro si vylepšil v Kolíně osobní rekord na 87,20 metru.

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

"Pro mě to znamená psychickou pohodu. Vím, že jsem na tom dobře. Jel jsem do Ria s tím, že jsem pro to nemohl udělat více. Těším se na to," řekl Vadlejch novinářům před pondělním odletem. "Cítím se dobře na tréninku i v závodech, mám životní formu," dodal. 

Věří, že v Riu může hodit ještě dál, jelikož v Kolíně šel do závodu z plného tréninku. "Brali jsme to jako měřený trénink, trénoval jsem předtím úplně normálně. Teď to budeme více ladit na závod, takže by to mělo být lepší. Určitě mohu hodit víc, ale i méně. Udělám však vše pro to, aby to dopadlo dobře," prohlásil svěřenec české oštěpařské legendy Jana Železného.

Právě sledování Železného na hrách 2000 v Sydney, kde získal třetí zlatou medaili, přivedlo Vadlejcha k oštěpu. "Moje první olympijské vzpomínky jsou na Nagano a pak právě na trenéra v Sydney. Dosud si to pamatuji, jak kdyby to bylo dnes. Tehdy jsem ještě nedělal atletiku, ale říkal jsem si, jak je to nádherné. Ještě dnes mi běhá mráz po zádech. Je to opravdu silná vzpomínka," uvedl. 

"Olympiáda pro všechny znamená vrchol kariéry. Byl to vždy můj sen a jsem rád, že se mi už podruhé splnil," dodal Vadlejch, který před čtyřmi lety na hrách v Londýně obsadil 25. místo v kvalifikaci výkonem 77,61. Teď však odjíždí s tím, že hodil šestý nejlepší hod roku, proto může pomýšlet výš. "Mám životní formu, teď je to jen o tom, jak ji využiju.

Půjdu do toho jako do každého jiného závodu. A věřím, že když z hodu budu mít dobrý pocit, tak to bude daleko a na dobré umístění. Doufám, že jak my kluci, tak i Bára Špotáková tam ukážeme naše umění a že se to povede," dodal pětadvacetiletý oštěpař Dukly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články