Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nemocný Havel: Netrénuju čtyři roky, abych Hry proseděl na záchodě

Rio de Janeiro - Jízda v maximálně úsporném režimu. Tak vypadal výkon deblkajaku Daniel Havel, Jan Štěrba ve finále B. Česká dvojice šetřila síly kvůli zdravotnímu stavu Havla, háčka posádky čtyřkajaku, který čeká v pátek rozjížďka a případné finále a obhajoba bronzu z Londýna pak v sobotu. "Čtyři roky trénuju proto, abych tady jel co nejlíp, a ne abych to tady proseděl na záchodě," řekl Havel. 

Deblkajak Štěrba - Havel
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Deblkajakáři do finále B museli nastoupit. Jen těžko by Češi vysvětlovali jury, že se Havel odhlásil ze závodu kvůli zdravotním problémům, aby pak v pátek nastoupil do čtyřkajaku. Háček má už dva dny střevní virózu a také i před závodem několikrát zvracel.

"Pořád mi moc dobře nebylo. Horší než včera to není, ale o moc lepší také ne," popsal svůj stav Havel. "Dneska jsem se snažil ušetřit co nejvíc sil, Honza mě v podstatě dovezl do cíle. Já se budu snažit dát co nejrychleji dohromady, abych zítra a v sobotu mohl nastoupit do čtyráku," prohlásil.

Cítí se zesláblý, dokonce si po ránu na desinfekci dává i slivovici. "Není to tak, že bych se na vodě při závodu pozvracel, ale cítím, že nemám takovou sílu, co bych normálně měl," uvedl. Při závodech se mu něco podobného stalo poprvé.

"Strašně mě to mrzí, celý rok jsem zdravej. Člověk se hlídá, aby si nic neudělal, pak přijede sem a potká ho tohleto. Dával jsem si pozor, abych pil balenou vodu, nejedl jsem saláty, které omývají vodou, těžko říct, z čeho to může být," uvedl.

Nevolnost může pramenit prý z čehokoliv. "Je to věc, které jsme se snažili předcházet. Bereme všichni probiotika, pijeme balenou vodu, jíme jen ve vesnici, dáváme maximální pozor. Strašně nás to mrzí, že nás to potkalo, ale budeme se snažit na ten čtyrák připravit," řekl Štěrba.

Oba spolu s dalšími dvěma kajakáři Lukášem Trefilem a Josefem Dostálem si dnes ještě sednou do čtyřkajaku. "Půjdeme na první trénink. Pořád jsou to dva dny do finále, které je klíčové. Zajíci se počítají až po honu, počkejme do soboty," uvedl zadák Štěrba. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články