Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejlepší badmintonisté světa se utkají o medaile, žádný z favoritů nezaváhal

Rio de Janeiro – Mužský badmintonový turnaj nabídne vyvrcholení hodné velikosti bitev pod pěti kruhy. Čtyři nejlepší hráči dle žebříčku BWF totiž postoupili do semifinále. Pozornost fanoušků bude upřena zejména na souboj světové jedničky Lee Chong Weie z Malajsie proti dvojnásobnému olympijskému vítězi Lin Danovi z Číny. Turnaj ve smíšené čtyřhře ovládl indonéský pár Tontowi Ahmad a Liliyana Natsirová, kteří nepoznali hořkost porážky ani ztrátu setu.

Lin Dan se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Mike Blake

Lee Chong Wei nadále potvrzuje pozici nejvýše nasazeného hráče. V Riu ještě neztratil ani set a svou dominanci potvrdil i během čtvrtfinále proti Čou Tien Čchenovi z Tchaj-wanu. Od úvodních výměn soupeře výrazně převyšoval, což se projevilo i ve skóre. První sadu vyhrál přesvědčivě 21:9. Druhé dějství bylo podstatně vyrovnanější, ale favorizovaný Malajsijec překvapení nedopustil.

Jeho semifinálovým soupeřem bude Lin Dan, olympijský šampion z Pekingu a Londýna. Čínský badmintonista však postoupil až po třísetové bitvě se Srikanthem Kidambim z Indie. O cenné kovy si zahraje také jeho krajan Chen Long a Viktor Axelsen z Dánska.

Smíšenou čtyřhru opanovali Indonésané

Ahmad a Natsirová, třetí pár světového žebříčku, završili suverénní vystoupení v Brazílii finálovou výhrou nad Malajsijci Peng Soon Chanem a Liu Ying Goh 21:14, 21:12. Bronz získali už v úterý nejvýše nasazení Čang Nan a Čao Jün-lej z Číny.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam badmintonu: dvouhra (M) ČF, mix F

Badminton:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Lee Chong Wei (1-Malaj.) - Čou Tien Čchen (6-Tchaj-wan) 2:0 (9, 15)

Chen Long (2-Čína) - Son Wan-Ho (8-Korea) 2:1 (11, -18, 11)

Lin Dan (3-Čína) - Kidambi (9-Indie) 2:1 (6, -11, 18)

Axelsen (4-Dán.) - Ouseph (13-Brit.) 2:0 (12, 16)

Smíšená čtyřhra - finále:

Ahmad, Natsirová (3-Indon.) - Peng Soon Chan, Liu Ying Goh (Malaj.) 2:0 (14, 12)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články