Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Můj výkon byl na prd. Sotva jsem pak viděl, vzal neúspěch deblkanoistů na sebe Dvořák

Rio de Janeiro – Neříkali to nahlas, ale na olympiádě v Riu de Janeiro cílili na zisk cenného kovu. Plán však deblkanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi na kilometru nevyšel. V půli trati se sice ještě drželi na medailové pozici, ale v závěrečné pětistovce se propadli až na sedmé místo.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andre Penner

Na olympiádu se sice probojovali až na poslední chvíli v dodatečné kvalifikaci, nakonec ale jeli finále a ještě v polovině trati to vypadalo, že budou bojovat o cenný kov. Na třetím místě jeli uvolněně a věřili, že se jim povede v druhé části trati zrychlit, tak jako v semifinále. To se ale nestalo, loď jim přestala jet a skončili sedmí.

Dvořák výpadek v druhé polovině závodu vzal na sebe. "Z mé strany to bylo na prd. Když se oběma nepovede dát do výkonu 100 procent, nemůžeme být se světovou špičkou konkurenceschopní. Jarda (Radoň) tahal, co to šlo, ale já jsem od pětistovky sotva viděl," řekl sebekriticky zadák posádky. "Dneska se nám to absolutně nepovedlo odjet a z mé strany mám z toho výkonu hrozně špatný pocit," prohlásil.

Líto mu to bylo hlavně kvůli parťákovi v posádce, který jel podle jeho slov velmi dobře. "Cítil jsem, jak to tahá, ale bohužel z mé strany tam toho bylo málo," řekl. Háček Radoň ale výkon kolegy tak zle neviděl. "Z jeho strany to nebylo vůbec špatný, ale v druhé polovině jsme ztuhli oba. Bojovali jsme, fakt jsme šli strop, snažili jsme se v tom konci, ale nepovedlo se to, bohužel," litoval Radoň.

Oba se shodli, že o medaili po pátém místě před čtyřmi lety v Londýně snili. Obzvlášť, když se na olympiádu nedostanou všechny nejkvalitnější lodě světa. "Nakonec to bylo hrozně daleko, ale při nějakém našem lepším výkonu bychom o medaili bojovat mohli. Nedá se nic dělat, udělali jsme pro to maximum. Sezona byla těžká, postoupili jsme na olympiádu až z dokvalifikace, kde jsme nechali spoustu špičkových lodí, dneska to už ale nešlo," litovali oba.

Dlouhodobějšími plány se zatím nezabývají, program na příští rok je ale jasný, neboť na domácím kanálu v Račicích se uskuteční mistrovství světa. "Toho bychom se jednoznačně chtěli zúčastnit," prohlásil Dvořák.

"Jsou to první takhle velké závody doma. Ale od okamžiku, kdy jsme si zajistili místo na olympiádě, tak pro nás ze sportovního hlediska neexistovalo nic dalšího," uvedl Dvořák. "Určitě si sedneme, až si dáme nějaké volno, a musíme si to nějak trochu srovnat v hlavě," dodal Radoň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články