Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moderní pětibojaři mají pro Rio jisté dva muže, možná i ženu

Praha - Olympijský vítěz z Londýna David Svoboda a Jan Kuf mají z českých moderních pětibojařů potvrzené účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Listinu zveřejnila mezinárodní federace UIPM. Žije ještě i naděje, že by český moderní pětiboj měl zastoupení také v ženském závodě. Dodatečně by mohla postoupit buď Barbora Kodedová, nebo Natalie Dianová.

Čeští reprezentanti v moderním pětiboji
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Mezinárodní federace vydala na začátku června seznam 37 žen, které splnily kvalifikační kritéria pro účast na olympijských hrách. Rusko, Maďarsko, Německo, Velká Británie, Litva, Korea a Čína na tomto seznamu ale mají po třech závodnicích a v Riu mohou z každé země startovat maximálně dvě. Národní federace jmenovaných zemí musejí konečnou nominaci určit do 15. června.
 
"Proběhne takzvaná realokace," uvedl český reprezentační trenér Jakub Kučera. "Když národní federace vyškrtne ženu, která se kvalifikovala z mistrovství světa, dostane se na seznam olympijských účastnic další z výsledkové listiny světového šampionátu. Tam má šanci na základě výsledku z loňského mistrovství světa Natálka. Pokud vypadne závodnice kvalifikovaná na základě žebříčku, posune se na její místo další žena z redukovaného světového žebříčku. Na to čeká Barbora."

Kučera na mistrovství světa v Moskvě zjistil, že větší šanci dostat se do Ria by mohla mít Kodedová. "Ale jsou to jen neoficiální informace. Musíme počkat až na nahlášení nominací," řekl reprezentační kouč.

Konečný seznam účastnic olympijského závodu by měla mezinárodní federace UIPM zveřejnit koncem června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články