Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Mistři světa z Polska na turnaji volejbalistů končí

Rio de Janeiro - Spojené státy ve čtvrtfinálové bitvě volejbalistů jasně přehrály Polsko 3:0 a postupují mezi nejlepší čtyři celky olympijského turnaje. Hráči USA v utkání spoléhaly zejména na kvalitní servis. Semifinále už zná také další účastníky. Proti Američanům se postaví Itálie, která v poměru 3:0 zvládla čtvrtfinálový duel s Íránem. V dříve hraném utkání porazilo stejným rozdílem Rusko Kanadu. Proti němu se v boji o finále postaví ambiciózní Brazílie.

Čtvrtfinálová bitva Polsko - USA
zdroj: ČTK/AP

Právě Rusko je tak už jen dva zápasy od možné obhajoby zlata z Londýna. Tehdy dokázali triumfovat v tie-breaku po neskutečném obratu proti Brazílii a získali svou čtvrtou olympijskou medaili v historii. Jejich aktuálním soupeřem v semifinále bude buď domácí Brazílie, nebo Argentina.

Zklamaní Kanaďané v závěru čtvrtfinále s Ruskem
zdroj: ČTK/AP

Tým USA vedený Johnem Sperawem přitom začal turnaj v Riu dvěma prohrami. Nejprve od Kanady, pak od Italů. Až čtvrteční vítězství nad domácí Brazílií jim zachránilo postup ze skupiny a v dnešním čtvrtfinále přehráli Poláky 3:0. Po skvělém servisu poslední mistry světa ubránili a odměnou jim bude páteční semifinále buď proti Itálii, nebo Íránu.

"Bolí nás to všechny, ale byli lepší. Hlavní rozdíl byl v servisu, Američané ho měli účinnější, taky předvedli skvělou práci na bloku," řekl francouzský kouč Poláků Stéphane Antiga. Američané celé čtvrtfinále odehráli bez střídání, nejvíce bodů 15 nasbíral smečař Aaron Russell.

Italové v dalším čtvrtfinále jednoznačně přehráli Írán 3:0. O výsledek se mohli strachovat snad jen v prvním setu, který ubojovali v tie-breaku. Znovu zářil Osmany Juantorena, autor 16 vítězných balonů. Itálie se tak může začít připravovat na soupeře ze Spojených států. Tým z Apeninského poloostrova rozšířil počet svých turnajových výher na pět - jediným jeho přemožitelem byla Kanada.

Hvězda čtvrtfinálového klání Wallace de Sousa smečuje
zdroj: ČTK/ZUMA

V jihoamerickém souboji zvítězili Brazilci nad Argentinou 3:1 na sety. Zaskvěl se především 29letý univerzál Wallace de Sousa, který zaznamenal 24 bodů, a tak prakticky sám zařídil zisk jednoho setu. V semifinálovém složení se nyní představí poslední tři olympijští vítězové: Rusko, USA a Brazílie. K nim přibude Itálie.

Čtvrtfinále: volejbal, muži

Rusko - Kanada 3:0 (15, 20, 18), USA - Polsko 3:0 (23, 22, 20), Itálie - Írán 3:0 (29, 19, 17), Brazílie - Argentina 3:1 (22, -17, 19, 23)

Semifinálové dvojice: Itálie - USA, Rusko - Brazílie

Zdroj
ČTK/NBC Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články