Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Maslák: Do příští olympiády bude potřeba si zlepšit osobák

Rio de Janeiro - Havířovskému běžci Pavlu Maslákovi se ani na jeho druhých olympijských hrách nepodařilo postoupit do finále. Po dvou odlišně vydařených bězích se s olympijskou čtyřstovkou rozloučil před finále, což ale s ohledem na svůj semifinálový čas nehodnotí vůbec špatně.

Pavel Maslák na olympijských hrách v Riu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Zpětně říká, že v relativně pomalém času v rozběhu problém nevidí. "Často to tak mám v rozbězích se snažím podvědomě šetřit, abych ze sebe nevydal tolik sil. V semifinále mi to pak už běží," prohlásil Maslák. Jeho slova potvrzuje výsledný čas 45,06 minuty, který znamená jeho nejlepší letošní.

"Začátek byl volnější a měl jsem tak dost sil v závěru. Myslím si, že jsme taktiku zvolili s trenérem dobře," narážel Maslák i na fakt, že se dobře přizpůsobil semifinálové druhé dráze. Ta mu nesvědčí tolik, jako například vnější dráhy, kde lze podle něj závod rozběhnout rychleji ve stejném uvolnění. "Ve vnitřní dráze je potřeba se více soustředit, aby závodník zatočil," doplnil Maslák.

Pokud bude chtít uspět na příštích Hrách v Tokiu, ví, že bude potřeba kromě načasování formy vstoupit do závodu i s lepším osobním rekordem. Pro postup do finále v Riu by potřeboval ubrat ze svého nejlepšího času ještě tři desetiny sekundy.

A koho Maslák tipuje na vítěze finále? "Před šampionátem jsem tipoval van Niekerka, podle semifinále vypadá nejlépe Kirani James. Já ale stále tipuju van Niekerka," prozradil český běžec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články