Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lipták o Kosteleckém: Každý den dře a dokáže si načasovat formu

Brno – Brokový střelec Jiří Lipták zažil jednu z nejlepších sezon v kariéře, kdy mimo jiné vyhrál i závod Světového poháru v San Marinu. Velkou pomocí pro něho byla pomoc Davida Kosteleckého, s nímž se společně připravoval. Zatímco Kostelecký ale poletí na olympiádu do Ria, Lipták bude svého úspěšnějšího kolegu sledovat z domova.

Sport
zdroj: ČT4

"Moje výsledky jsou možná dány i tím, že jsme hned od jara měli kvalitní přípravu. Díky tomu, že si mě vzal David jako parťáka. V teplém prostředí jsme stříleli velké objemy," řekl Lipták, který by chtěl podobný model využít i v příštím roce. 

Nadcházející olympijské hry bude ale čtyřiatřicetiletý střelec sledovat jen z domova. Liptákovou úlohou bylo dělat olympijskému vítězi z roku 2008 v přípravě sparingpartnera, neboť připravovat se v jednom je psychicky úmorné.

Kromě Kosteleckého vidí mezi uchazečemi o medaile především Španěla Alberta Fernándeze, který vyhrál první dva Světové poháry a je lídrem současného světového žebříčku. Dalším horkým favoritem bude také Rus Alexej Alipov. "Může ale dojít i k překvapení, neboť startovní pole bude hodně vyrovnané," dodal Lipták.

Jiří Lipták: "David střílí už pětadvacet let a pojede na svou pátou olympiádu. Dokáže si díky zkušenostem formu dobře načasovat. Vede si tréninkový deník a ví, že dobrý výsledek přijde až po odstřílení osmi tisíc nábojů. Před odletem do Ria nyní dře každý den na střelnici i v tělocvičně. Nabírá síly na nejdůležitější závod v sezoně. Více za něj hovořit nemohu. Důležité bude, aby se dostal do finále."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články