Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kvitová: O medaile bude boj

Londýn - Hvězda české tenisové reprezentace Petra Kvitová nastoupí dnes k zápasu proti ukrajince Kateryně Bondarenko. Dvaadvacetiletá vítězka Wimbledonu nastupuje na olympijský dvorec s velkým odhodláním.

Je nám líto, video expirovalo.
ČEZ POINT - Petra Kvitová

Kvitová během letních olympijských her nastoupí v samostatné hře žen i ve smíšené čtyřhře. Tam je šance uspět poměrně velká. Jak ale upozorňuje Kvitová, dostat se k cennému kovu nebude jednoduché. "Vypadá to, že vyhrajete dvakrát a hrajete o medaile. Všichni soupeři jsou však velmi silní a boj bude tvrdý až do konce," soudí tenistka. Do smíšené hry nastoupí s Radkem Štěpánkem.

Štěpánek sice s "mixem" zkušenost nemá, Kvitová se ale nedostatku zkušeností nebojí. "Radek bude ten, kdo mě povede na kurtu," předpovídá česká tenisová favoritka. "Při hře ve smíšené dvojici jsem uvolněnější, takže se těším."

Pokud v zápasech uspěje, najde snad tenistka také chvíli pro společenský život. Účastnit se mimosportovního dění ale pro tenisty není úplně jednoduché - bydlí totiž mimo hlavní olympijskou vesnici. Pro Kvitovou to však není problém, protože se podle svých slov olympiády účastní hlavně kvůli sportu. Příležitost pro společenský život tak snad bude mít na příští olympiádě v Rio de Janeiru, kde by kurty měly být olympijské vesnici blíže.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články