Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kudějová si přivezla z Ria zánět dutin. Kajakáři ale jinak hlásí připravenost

Praha - Poslední soustředění na olympijské trati v Riu mají za sebou čeští vodní slalomáři. Úřadující mistr světa i Evropy Jiří Prskavec se vrátil o několik dní dřív, protože ho čeká další vrchol sezony - mistrovství světa do 23 let na jeho oblíbeném kanálu v Krakově, kam v sobotu odjel. Zbytek olympijského týmu se vrátil domů o víkendu.

Kajakářka Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Jsme připraveni," uvedli slalomáři po návratu z Ria. Nyní je čeká závěrečná příprava, do dějiště olympijských her se pětičlenný tým přesune 24. července. V Brazílii reprezentanti trénovali v několika cyklech celkem skoro dva měsíce.

Kajakářka Kateřina Kudějová, loňská světová šampionka z Londýna, si z Ria přivezla nachlazení a bála se, jestli neonemocněla obávaným virem zika. "Poslední dva dny jsem tam začala být trochu nemocná a po návratu domů jsem měla vysoké horečky, tak jsem se docela bála," přiznala Kudějová. "Ale mám zánět dutin a dneska začínám brát antibiotika," podotkla.

Jinak si soustředění pochvalovala. "Natrénovali jsme toho fakt hodně. Jen jsem pak na konci byla už dost unavená. Před OH budu muset trénovat už jen málo," plánovala. Oproti prvnímu soustředění na olympijské trati nezaznamenala žádné velké změny. "Ale s výtahem si tam starosti nedělají, stále nefunguje," podotkla Kudějová.

Problémy s vodou

Areál je podle Prskavcových slov připravený. "Dodělávala se tribuna, velkoplošné obrazovky," podotkl. S vodou byly ale potíže. "V průběhu soustřední doplnili vodu ve spodním jezeře a tím se spodek trati hodně zlehčil. Ze začátku se mi to zdálo strašné, hodně se to tam měnilo a na olympiádu mi to přišlo nedůstojné. Pak do toho pustili druhý kanál a hladina šla trochu dolů. To bylo už docela dobré," popisoval.

Už z Krakova hlásil, že je připraven. Bude útočit na třetí titul, druhý za sebou. MS do 23 let vyhrál už jako devatenáctiletý v americkém Wausau, o rok později byl druhý, předloni třetí. Je také vicemistrem světa mezi seniory z pražského šampionátu v roce 2013, MS vyhrál loni v Londýně a na ME kraloval v letech 2013, 2014 i letos v Liptovském Mikuláši.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články