Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Krpálek: Ve volbě vlajkonoše bych nejraději hlasoval pro sebe

Praha – Kromě medailového snu má Lukáš Krpálek před Riem i jinou ambici. Touží se totiž stát vlajkonošem české výpravy. Nejlepší český judista historie ovšem tuší, že v tomto bude mít těžkou konkurenci.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Ve volbě vlajkonoše bych nejraději hlasoval pro sebe. Hrozně bych si přál nést vlajku, ale vím, že je tam mnoho úžasných sportovců, kteří mají lepší výsledky než já," prohlásil Krpálek. "Budou volit sportovci, tak těžko říct, jak to dopadne. Už se ale nemohu zahájení a olympiády dočkat a moc se těším," dodal.

Jako dvojnásobný mistr Evropy a mistr světa z roku 2014 bude v Riu patřit mezi favority kategorie do 100 kilogramů. "Chci tam podat maximální výkon. Obrovskou motivací je medaile, která mi jako jediná ještě chybí. Medaile by byla super, jedu si tam pro ni, ale kdyby to nevyšlo, tak se svět nezboří," řekl nejlepší český judista historie.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek: Zlatá medaile by byla splněným snem

Uspět v Riu chce o to více, že by to pro něj mohla být rozlučka s váhovou kategorií do 100 kilogramů. Po olympiádě si chce dát pauzu, zavřít se do posilovny a nabrat váhu, aby mohl přejít do kategorie bez váhového omezení (+100). Nechce si totiž dál ničit tělo drsným hubnutím před závody, kdy musí během tří dnů shodit devět kilo.

"Kdyby to nevycházelo, tak bych se přinejhorším do stovky vrátil. Samozřejmě je těžké, když proti vám nastoupí chlap se 160 kilo, ale zase na tom nejsou fyzicky dobře a po dvou minutách všichni odpadají," dodal.

Lukáš Krpálek: "Teď mám normálně 108 kilo, tak nechci tělo další čtyři roky huntovat. Během tří dnů shodit osm kilo není zdravé a tělo trpí, nejde to dělat celou kariéru. Uvidíme, jak to všechno půjde, ale plán je, že bych příští olympiádu už jel v plusce. Pral jsem se v ní už asi na třech turnajích a porážel jsem i lidi, co sbírali medaile. Šance na úspěch tam je. Uvidíme, jak mi půjde váha nahoru."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články