Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kostelecký: Trénovali jsme v nejhorších podmínkách, co to šlo

Praha – Nejzkušenějším sportovcem české výpravy je bezesporu David Kostelecký, který reprezentoval již před dvaceti lety v Atlantě. Olympijský vítěz z Pekingu si už před několika měsíci stěžoval na podmínky brazilské střelnice. Ve své přípravě se tedy pokusil o opak toho, o co většinou sportovci usilují – trénoval v co nejhorších podmínkách.

David Kostelecký
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Když se před čtyřmi měsíci vrátil z Ria ze Světového poháru, neskrýval rozčarování nad podmínkami na střelnici. Nebyla dokončená a střelci neměli možnost trénovat. "Jeden brazilský kamarád říkal, že se od té doby nic nezměnilo," podotkl Kostelecký. "Ale budeme to mít všichni stejné, takže vyhraje ten, kdo se s tím vypořádá nejlépe," prohlásil.

Problém je v tom, že střelnice je otevřená a při brazilských teplotách bude závod extrémně náročný. Navíc byly špatně nastaveny odlety terčů ze zařízení, jsou daleko a mají zpoždění, a v pozadí byla žlutá tráva, kvůli čemuž terče nebyly ani vidět. I proto se Kostelecký snažil najít "podobnou katastrofu" na trénink.

David Kostelecký: "Dřív pro mě získat medaili byla otázka života a smrti, teď jsem rád, že jsem se nominoval, že se tam můžu podívat a zkusit něco vybojovat. Mluvit o tom, co bude za čtyři roky, je blbost. Beru to víc v klidu. Ale až naskočím do závodu, tak ten adrenalin proběhne, určitě bude nervozita, bylo by divný, kdyby se mnou olympiáda nic nedělala."

Je nám líto, video expirovalo.
Dalších třicet olympioniků odletělo do Ria

Jezdil na starší střelnici do Německa a změnil podmínky doma v Brně. "Upravil jsem střelnici, umožnili nám to. Sundali jsme střechu, aby to bylo autentické, vrhačky jsme nastavili nejhůř, co to šlo, abychom napodobili tu úžasnou olympijskou střelnici," říkal ironicky. "Věříme, že to byl dobrý trénink, a víme, do čeho jdeme," uvedl.

Loni Kostelecký vyhrál dva závody Světového poháru, ale letos se mu příliš nedařilo. Do finále závodu SP se nedostal, nejlépe skočil právě v Riu na osmém místě. "Fyzicky nestrádám, jsem možná v lepší formě, než jsem býval dřív," ujistil Kostelecký, že o medaili chce bojovat. "Udělám pro to maximum," ujistil. Kvůli tomu nepůjde ani na slavnostní zahájení, neboť hned druhý den má trénink a v neděli kvalifikaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články