Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kelemen: Oprava je vabank, ke konci už nebyly síly

Rio de Janeiro – Dráhového cyklistu Pavla Kelemena zradily znavené nohy v závěru opravné jízdy do osmifinále sprintu na OH. Na Australana Patricka Constablea si v průběhu závodu věřil, blížící se keirin teď vnímá opatrněji.

Dráhař Kelemen na OH v Riu
zdroj: ČT4 autor: Paul Hanna

V prvním kole ztratil na devítinásobného světového šampiona a čtyřnásobného olympijského medailistu Grégoryho Baugého z Francie pět setin. "On je tady mezi favority. Zkusil jsem to, měl jsem to i dobře rozjetý, ale nestačilo to," řekl Pavel Kelemen.

Po nepovedeném úvodu následovala možnost záchrany v podobě opravného závodu, Kelemen však touto možností až tak nadšený nebyl. "V opravách už je to lehčí vabank, jak je to takhle ve třech," hodnotil opatrně český dráhař, ale zároveň přiznal, že průběh závodu mu přidal na sebevědomí.

"Měl jsem to krásně rozjetý a Australana jsem tam měl jako ovci," prohlásil Kelemen o Australanu Patrickovi Constableovi, který jako jediný v souboji s Čechem a Damianem Zielinským z Polska postoupil dál.

Českému cyklistovi v rozhodující chvíli došly síly. "Nasával jsem ho a nasával, ale v točce jsem vyjel nad něj a pak už nebyly síly. Už to potom nešlo," zklamaně shrnul opravný závod Kelemen.

Český dráhař v Riu ještě nekončí. Výkon na svých druhých Hrách si může vylepšit ještě v keirinu, vyhlíží jej však s opatrností. "Keirin je víc o taktice, o štěstí, o smůle. Ten čas 9,9, co jsem jel, s tím v keirinu něco uhrát jde, ale uvidíme," prohlásil Kelemen, který závod keirinu pojede v úterý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články