Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kelemen končí v keirinu po opravné jízdě prvního kola

Rio de Janeiro - Dráhař Pavel Kelemen ukončil olympijské vystoupení v keirinu v opravné jízdě, v níž stejně jako v rozjížďce prvního kola dojel poslední. Pětadvacetiletý Kelemen, jenž je v keirinu úřadujícím mistrem Evropy, se v Brazílii představil už ve sprintu a skončil sedmnáctý. "Chtěl jsem atakovat top desítku, ale bohužel. Když mám formu, nohy se mi točí samy, ale tady jsem to pořád drhnul a na konec už nezbyly síly," zhodnotil Kelemen své vystoupení v Riu.

Pavel Kelemen končí v keirinu po opravách prvního kola
zdroj: Reuters

V opravě čtyř jezdců o jedinou postupovou pozici jel dlouho druhý za Kanaďanem Hugem Barrettem. "Kanaďan trošku neumí jezdit na kole. Přestal jet, pak přijel zezadu Awang jak rozjetý vlak. A moje nohy..., nebylo to ono," řekl Kelemen. Favorizovaný Azizulhasni Awang z Malajsie se přes něj přehnal a Kelemen na něj v cíli ze čtvrté příčky ztratil 18 desetin. Před ním byl Kanaďan i Nizozemec Theo Bos. 

V sedmičlenné rozjížďce o dvě postupové příčky na úvod keirinu jel Kelemen za závodníky vedoucí dernou na posledním místě. Po jejím odstoupení v polovině šestého z celkem osmi okruhů sice bojoval o lepší pozici, jenže dopředu se protlačit nedokázal.

"Přípravě jsem věnoval vše, co šlo. Bohužel forma sem úplně přesně nepřišla," litoval Kelemen po dvou dnešních jízdách, v nichž skončil na posledním místě. "Být v sedmi lidech na posledním místě… Chtěl jsem jít dopředu, ale všichni jeli, ještě než odstoupila derna. Dopředu jsem se už nedostal," přemítal Kelemen o průběhu prvního kola.

Z celkem 27 startujících si přímý postup do další fáze zajistili Francouz Michael D'Almeida, Němec Joachim Eilers, mistr světa, který postoupil jako druhý z úvodní jízdy, Polák Damian Zielinski, Australan Matthew Glaetzer, Novozélanďan Sam Webster, Nizozemec Matthijs Buchli, Brit Jason Kenny, vítězný muž sprintu v Riu, a Kolumbijec Hernando Zapata.

Z oprav se k nim připojili kromě Awanga ještě Polák Krzysztof Maksel, Francouz Francois Pervis a Callum Skinner, jenž má z Ria už dvě medaile poté, co byl členem britského týmu ve sprintu, mezi jednotlivci prohrál finále s krajanem Kennym.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články