Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Judisté se chystají do Ria, Krpálek sní o medaili

Praha – Trojice judistů bude reprezentovat Českou republiku na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Největší medailovou nadějí je Lukáš Krpálek, dvojnásobný mistr Evropy a mistr světa z roku 2014. Do Brazílie odcestuje společně s Pavlem Petřikovem a Jaromírem Ježkem. Turnaje proběhnou od 6. do 12. srpna.

Pro Petřikova půjde zřejmě o poslední účast pod pěti kruhy, Ježka čeká s největší pravděpodobností dokonce poslední turnaj kariéry a Krpálek se podle všeho rozloučí s kategorií do 100 kilogramů, jelikož chce pokračovat v nejtěžší váze.

I proto pětadvacetiletý rodák z Jihlavy doufá, že získá do sbírky poslední chybějící medaili. Už před čtyřmi roky v Londýně měl ambice získat cenný kov, skončil však ve čtvrtfinále. Letos by chtěl své umístění vylepšit. 

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek: Zlatá medaile by byla splněným snem

"Tohle bude určitě nejdůležitější turnaj kariéry. Doufám, že se to povede. Udělat jakýkoli výsledek je tam hrozně těžké, ale nemohu pomýšlet na nižší umístění, než je medaile. Dám do toho maximum a doufám, že se to povede," prohlásil Krpálek na dnešním setkání s novináři.

Fandit však bude i svým reprezentačním kolegům. Ti sice na rozdíl od něj nepatří mezi hlavní favority, ale v minulosti už několikrát dokázali překvapit. "Já doufám, že mě v tom nenechají a že všichni předvedeme dobrý výkon," dodal Krpálek.

Nejstarší z českých judistů Pavel Petřikov absolvoval prestižní bitvy pod pěti kruhy naposledy v Pekingu. "Pravděpodobně je to moje poslední olympiáda. Bylo by pěkné být do sedmého místa. Uvidíme. Nejsem asi v pozici, kdy bych pravidelně vozil medaile a porážel opakovaně světové judisty, ale doufám, že se to na olympiádě povede," uvedl Petřikov.

Nezapomenutelné loučení s kariérou čeká Jaromíra Ježka. V květnu odletěl na turnaj do Almaty s tím, že jde pravděpodobně o jeho derniéru na mezinárodní scéně. Postoupil však do finále, čímž si vysloužil vstupenku na sportovní vrchol letošního roku. 

"Můj den D se tak posunul ze 14. května na 8. srpna. Už jsem si myslel, že jsem judo zapomněl, ale nakonec to vyšlo a jsem na olympiádě. Jsem za to moc rád. V Riu se budu snažit předvést minimálně stejný výkon jako na posledním turnaji," řekl Ježek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články