Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ježek: V časovce rozhodovala hrubá síla, kterou já nedokážu vyvinout

Rio de Janeiro – Časovka měla být jeho parádní disciplínou, šestkrát zlatý paralympionik Jiří Ježek však medailové ambice nenaplnil. Na náročné silové trati skončil devátý a nevylepšil tak šesté místo ze stíhačky na dráze. "Já jsem rád, že to není horší, ale tajně jsem doufal v trochu lepší umístění," přiznal po závodě Ježek.

Jiří Ježek
zdroj: ČTK/Stejskal Ivo

"S umístěním samozřejmě moc spokojený být nemůžu, ale mám dobrý pocit z toho, že víc to nešlo. Dal jsem do toho maximum. Bylo to strašně těžké, ale absolvoval jsem to, myslím, se ctí. Umístění je zkrátka realita," zhodnotil český paralympionik kriticky své účinkování v časovce.

"Mně úplně nevyhovuje takhle strojová rovná časovka. Není to, co já bych měl rád, ale musím závodit na trati, kterou pořadatelé vytyčili. Já nejsem moc silový jezdec a tady rozhodovala hrubá síla, kterou já nejsem schopen vyvinout," litoval po závodě.

Umístění daleko za medailovými pozicemi Ježka mrzí o to více, že právě na časovku si v Riu věřil nejvíce. "Deváté místo je samozřejmě horší, než šesté na dráze ve stíhačce, nicméně jsou tady závodníci, kteří třeba dráhovou cyklistiku nejezdili, takže konkurence zase o něco vzrostla. Deváté místo odpovídá tomu, co jsem od toho úrazu jezdil. Loni na mistrovství světa, mám pocit, jsem byl také devátý, takže je to jen zopakování výsledku," uzavřel Ježek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ježek po časovce: S umístěním spokojený být nemůžu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články