Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jeden zápas a konec. Zápasnice Hanzlíčková vypadla hned v 1. kole

Rio de Janeiro – Snažení zápasnice Adély Hanzlíčkové pod pěti kruhy nemělo dlouhého trvání. Česká reprezentantka v kategorii do 63 kg volným stylem prohrála hned svůj první duel, když v osmifinále nestačila na Švédku Hannu Katarinu Johanssonovou, která zvítězila díky technické převaze. Pro dvaadvacetiletou Češku tak soutěž skončila, jelikož její šance na dostání do oprav zhasly prohrou Johanssonové hned následně ve čtvrtfinále.

Česká zápasnice Adéla Hanzlíčková (vlevo) v souboji s Hannou Katarinou Johanssonovou ze Švédska
zdroj: REUTERS autor: Toru Hanai

V Riu měla dvojnásobná vicemistryně Evropy do 23 let Hanzlíčková na úvod volno a v druhém kole ji čekala o tři roky starší Johanssonová. Ta během první části zápasu získala jedenáct bodů, a protože česká reprezentantka nebodovala, rozhodčí duel po třech minutách ze šesti ukončili pro jasnou technickou převahu Švédky.

"Ani nevím, co se stalo. Jako bych to ani nebyla já. Zbytečně jsem čekala na její chybu. Upřímně ani nevím, co se stalo," slzela Hanzlíčková cestou z haly. "Jsem na sebe strašně naštvaná, nepředvedla jsem, co jsem chtěla."

Podle trenéra Milana Hemzy začala jeho svěřenky zápas s bývalou mistryní Evropy, s kterou prohrála i loni na Evropských hrách v Baku, dobře. "Pak to pustila a z útoku ji soupeřka dostala do nebezpečné situace. Adéla to ještě vymostovala, bojovala a bojovala, ona se nevzdává, ale z toho už se těžko utíkalo," řekl Hemza.

Na konci první tříminutové pasáže ještě kouč hodil na žíněnku maskota Her, plyšového divokého savce Viniciuse. Protestoval tak proti dvěma bodům, které rozhodčí soupeřce přiznal, a kdyby uspěl, boj by po pauze pokračoval.

"Myslel jsem si, že už byly ty body po času. Adéla prováděla klapačku, začala akci a oni přiznali body soupeřce. Kdybych uspěl, byl by stav 0:8 a pokračovalo by se v druhé půlce, protože technická převaha je rozdíl deset bodů. Když pravdu nemám, tak dostane soupeřka body, takže měla plus bod navíc," vysvětlil Hemza, proč bylo konečné skóre z pohledu české zápasnice 0:11 a zápas předčasně skončil.

Hanzlíčková si původně účast na OH nevybojovala, ale do Ria se nakonec dostala na základě rozhodnutí světové federace UWW po přerozdělení účastnických míst. Definitivní potvrzení startu pod pěti kruhy získala devátá žena z mistrovství světa zhruba měsíc před samotnou soutěží.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články