Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jasným cílem je zisk zlata. Basketbalisté USA jsou před OH ohromně namotivovaní

Rio de Janeiro – Nebude to tak extrémně hvězdný tým, který by mohl používat přízvisko "Dream". Američtí basketbalisté budou i přesto na olympiádě v Riu de Janeiro jasnými favority na zisk dalšího zlata. Pomoci by jim k tomu měla hned celá řada nováčků.

Zleva Carmelo Anthony, Kevin Durant a Draymond Green během tréninku basketbalistů USA
zdroj: REUTERS autor: Joshua Dahl

LeBron James, Kobe Bryant, Chris Paul a další velká jména. Tak vypadal výběr basketbalistů USA, který na poslední olympiádě v Londýně 2012 turnajem suverénně prolétl. Američané vyhráli všech osm zápasů a získali 21. zlatou basketbalovou medaili ze sedmadvaceti her.   

Za ziskem třetího nejcennějšího kovu v řadě svěřenci Mikea Krzyzewskiho s tak hvězdným výběrem nevyrazí. Někteří z nejlepších hráčů současnosti se omluvili kvůli únavě, někteří kvůli zranění a do Brazílie tak jedou pouze dva obhájci z Londýna, Carmelo Anthony a Kevin Durant. Přesto je sestava Ameriky velmi silná a také pořádně namotivovaná.

Většina sestavy bude totiž pod pěti kruhy hrát poprvé a zisk nejcennějšího kovu je pro Američany velkým lákadlem.

To potvrzuje i Klay Thompson, jenž nedávno ještě bojoval ve finále NBA za Golden State. "Víme, co je v sázce. Nechceme nic jiného než zlatou medaili," řekl elitní trojkař.

"Devět měsíců s kluky z národního týmu soupeřím v NBA, teď jsme se ale spojili abychom reprezentovali naší zemi a je více než snadné na rivalitu zapomenout. Budeme tahat za jeden provaz," dodal.

Basketbalový turnaj začne 6. srpna a Američany ve skupině A čekají Francie, Venezuela, Srbsko, Čína a Austrálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté USA jsou před OH ohromně namotivovaní. Chtějí zlato

Hlavní zprávy

Nejčtenější články