Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hrubá: Limit pro finále byl nízko, skočilo jej sedmnáct výškařek

Rio de Janeiro – Jediný krok chyběl Michaele Hrubé, aby pronikla do výškařského finále. Laťku ve výšce 194 centimetrů ale už překonat nedokázala. Nyní už může spřádat plány pro Hry v Tokiu, kde by mohla patřit mezi přední české naděje.

Michaela Hrubá
zdroj: Reuters autor: Fabrizio Bensch

Hrubá zůstala v olympijském závodě jediný krok pod požadovaným limitem pro finále – 194 cm. "Byla jsem trochu ve stresu a při některých pokusech se dokonce trochu klepala," řekla o kvalifikaci, v níž pokořila 192 centimetrů. "Sice jsem nepostoupila do finále, ale některé pokusy byly vážně dobré. Škoda prvního pokusu na 194 centimetrech, kdy jsem laťku shodila jen tak tak. Jsem ráda, jak to dopadlo," popisovala česká výškařka.

Nevyhoval jí přitom čas výškařské kvalifikace. Ranní závody totiž nejsou její doménou. "Vstávaly jsme před šestou, po snídani jsme vyrazily. Kolem osmé jsme byly na stadionu, pak se dlouho čekalo," popisovala jedna z předních spáček v české výpravě průběh kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrubá: Limit pro finále byl nastavený docela nízko

Michaela Hrubá: "U druhého pokusu jsem dala ramena brzy za laťku a shodila ji hlavou, u třetího už startovaly štafety, takže jsme se s nimi trochu křížily a už to nebylo ono. Ale nechci se na to vymlouvat."

Pozastavila se i nad nastavením limitu pro finále. "Byl trochu málo, v Londýně byl 196 cm. To kdyby dali tady, tak to splní pět až osm skokanek, a poté by se dobíralo. Takhle jej skočilo sedmnáct výškařek," myslí si Hrubá. 

Nyní už ale může směřovat svou pozornost do dalšího olympijského cyklu, který bude vrcholit za čtyři roky v Tokiu. "Vidím v tom spoustu dřiny. Kamarádi mi psali, že v roce 2020 získám medaili. Přála bych si to, bylo by to skvělé," uzavřela nadějná česká atletka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články