Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradecká má i druhou šanci na medaili, se Štěpánkem jsou v semifinále

Veselý závěr nočního tenisového maratonu má za sebou Lucie Hradecká. Po prohře v semifinále ženské čtyřhry dosáhla s Radkem Štěpánkem úspěchu ve smíšené čtyřhře, když ve čtvrtfinále přehráli rumunský pár Beguová, Tecau 6:4 a 7:5. Hrací maraton ji tak nemine ani zítra.

Odehraný forehand Lucie Hradecké
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Hradecká se Štěpánkem byli na základě zkušeností před zápasem mírnými favority. Svou roli potvrdili hned v prvním gamu, když proměnili druhý z brejkbolů a vzali tak soupeřům podání. Ve vítězství v prvním setu jim pak nezábranila ani vlastní ztracená hra a v desátém gamu se mohli radovat z proměněného setbolu.

Ve druhém setu se za stavu 5:4 dostalo českému páru prvního mečbolu, nicméně game připadl podávajícímu soupeři. Když následující hru získal rumunský pár, vypadalo to, že zápas doputuje do třetího setu. Následující dvě hry však po úspěšném brejkbolu patřily Hradecké se Štěpánkem. Ti se tak po hodině a čtyřiceti minutách mohli radovat s postupu do semifinále, kde se postaví proti americkému páru Bethanie Matteková-Sandsová a Jack Sock.

Šance na dvě medaile

Hradecká v Brazílii dál živí naději na dvě medaile. V sobotu ji čeká společně s Andreou Hlaváčkovou také utkání o bronz proti dalšímu českému páru Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.

Ve druhém semifinále smíšené čtyřhry se představí indický pár Sania Mirzaová, Rohan Bopanna proti americké dvojici Venus Williamsová, Rajeev Ram.

Tenis, smíšená čtyřhra, čtvrtfinále

Watsonová/Murray - Mirzaová/Bopanna 4:6, 4:6
V. Williamsová/Ram - Vinciová/Fognini 6:3, 7:5
Pereirová/Melo - Matteková-Sansová/Sock 4:6, 4:6
Hradecká/Štěpánek - Beguová/Tecau 6:4, 7:5

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články