Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Historicky první zlato pro Pobřeží slonoviny vybojoval v taekwondu Cissé

Rio de Janeiro – Poslední sekundy rozhodly o historicky první zlaté olympijské medaili pro Pobřeží slonoviny. V nich totiž taekwondista Cheick Sallah Cissé předvedl vítězný kop, kterým v kategorii do 80 kg porazil na poslední chvíli Brita Lutala Muhammada.

Cissé slavící historicky první zlato pro Pobřeží slonoviny
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

Dvaadvacetiletý africký šampion Cissé dramatické finále rozhodl v samém závěru kopem z otočky na hlavu, za což dostal tři body a skóre otočil ve své vítězství 8:6. Pobřeží slonoviny navíc v pátek na brazilských Hrách slavilo i bronz zásluhou Ruth Marie Christelle Gbagbiové.

Střední váhu žen (do 67 kg) v Riu ovládla mistryně světa Oh Hye-Ri a rozšířila sbírku korejské velmoci a zároveň země, v níž se taekwondo zrodilo.

Výsledky taekwonda:

Muži - Do 80 kg: 1. Cissé (Pobř. slon.), 2. Muhammad (Brit.), 3. Beigi Harčhegani (Ázerb.) a Vislátí (Tun.), 5. Lopez (USA) a Pazinski (Pol.), 7. Gülec (Něm.) a Shkara (Austr.).

Ženy - Do 67 kg: 1. Oh Hye-Ri (Korea), 2. Niareová (Fr.), 3. Gbagbiová (Pobř. slon.) a Tatarová (Tur.), 5. Azizovová (Ázerb.) a Chuang Chia-Chia (Tchaj-wan), 7. Louissaintová (Haiti) a Pagnottaová (Kan.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články