Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hambüchen si kromě zlata odveze z Ria i hrazdu

Rio de Janeiro - Olympijský vítěz ve cvičení na hrazdě Fabian Hambüchen se rozhodl uchovat si památku na životní triumf tím, že si nářadí z Ria koupí. Nakonec to německého gymnastu, který v Brazílii korunoval svoji kariéru po bronzu z Her v Pekingu a stříbru z Londýna, nebude stát nic. Výrobce nářadí se rozhodl, že mu hrazdu věnuje.

zdroj: Reuters

Hambüchena napadlo pořídit si nářadí, na kterém zacvičil poslední sestavu v kariéře, po tradičním kolečku rozhovorů s novináři v mixzóně. "S kanadským kámošem jsme pak ještě jednou zašli do haly, abych si tu hrazdu vyfotil. A tam mě napadlo: Hej starouši, tu věc si musíš koupit," vyprávěl osmadvacetiletý Hambüchen při oslavách v Německém domě. "Byl bych hlupák, kdybych ji tam nechal stát," dodal.

Když se to doslechl výrobce olympijského nářadí, hned přispěchal s vlastní nabídkou. "Ještě to musí posvětit vedení společnosti, ale nějakou cestu už najdeme. Fabian si nemusí hrazdu kupovat, podporujeme ho už léta a přijde mi skvělé, co v Riu dokázal," řekl Jürgen Garziella, manažer společnosti Spieth Gymnastics.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálové vystoupení Fabiana Hambüchena na hrazdě

Hambüchen už také přesně ví, kde nezvyklý olympijský suvenýr bude stát. Umístí jej v tréninkové hale ve Wetzlaru, kde žije, a hrazda tam bude fungovat jako motivace pro mládež. "Na tyčích jsou olympijské kruhy a já tam ještě přidám podpis. Bude to unikát," těšil se Hambüchen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články