Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fuksa řešil potíže se spolubydlícím a lodí. Teď jsem ale fakt happy, řekl po postupu

Rio de Janeiro – Když šel spát, musel řešit hlučného spolubydlícího. Ve čtyři ráno se zase budil kvůli nedočkavosti a vše vyvrcholilo technickými potížemi v rozjížďce s lodí. Kanoista Martin Fuksa musel během závodního dne bojovat s několika komplikacemi, po semifinále ale mohl být naprosto spokojený. Výhrou si zajistil místo v úterním boji o medaile.

Kanoista Martin Fuksa
zdroj: REUTERS autor: Murad Sezer

"Jsem teď fakt happy," řekl třiadvacetiletý Fuksa po kontrolované výhře v semifinále a vyhlížel boj o medaile. O stupně vítězů by se měl utkat s dalšími favority - Němcem Sebastianem Brendelem, domácím Isaquiasem Quierozem a s Moldavanem Sergejem Tarnovschim. Sílu soupeřů Fuksa nerozebíral. "Do finále postoupilo celkem osm lidí a uvidíme, kdo bude nejlepší," uvedl.

Před svým prvním olympijským startem šel spát v osm hodin večer. "Neusnul jsem hned a od čtyř od rána jsem se budil a říkal si: tak co, vstávám, vstávám," prozradil. Ještě večer podle svých slov musel ztišit nového spolubydlícího kajakáře Filipa Švába "Celou dobu řval, tak jsem ho musel uklidňovat. Říkal jsem mu: Hele kámo, zítra jedu závod, zkus se trochu ztišit. Naštěstí byl tolerantní," řekl Fuksa.

V úvodní rozjížďce řešil nečekané problémy. Po 250 metrech se mu z přední nohy utrhl smirkový papír. "Takové faux pas. Jsem asi největší holub na olympiádě. Nechápu to," kroutil hlavou. "To by se na olympiádě stávat nemělo. Všechno by mělo být stoprocentní."

Náhlé převrácení lodi prý nehrozilo. "Ne, to vůbec ne. Je to maličký detail, ale maličko to rozhodí, začal jsem na to myslet," řekl Fuksa. Jízdu zvládl, dojel druhý za Brazilcem a z druhého místa postoupil do semifinále. Do finále z něj prošel jistě jako vítěz. "To už šlo hladce a hlídal jsem si to," řekl.

Kanoisty netrápily vlny jako předtím veslaře, ale ideální podmínky také nepanovaly. "V kvalifikaci to bylo dobré, ale v semifinále foukalo proti zleva, což pro mě není ideální, ale i tak jsem to zvládl. Doufám, že ve finále to bude lepší," přál si, že vyjde hladinka, kterou mu v legraci slíbil Martin Doktor, dvojnásobný olympijský vítěz a šéf české mise v Riu. "Podmínkou byl postup do finále, takže to je jisté," smál se Fuksa.

Před rozjížďkami a semifinále necítil ani trochu nervozitu. "Hrozně jsem se těšil. Jsem strašně v pohodě," popsal své rozpoložení. Před finále by ale určitou nervozitu uvítal. "Protože pak je lepší soustředění na závod," doplnil vicemistr světa na kilometru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články